banner113

Eğitim-Bir-Sen:“Hiç Bir Irk Diğer Bir Irktan Üstün Değidir“

Eğitim-Bir-Sen, Göreve yeni başlayan öğretmenlerin ikna odalarına alınması ve baskı uyguladığımız söylentileri apaçık bir iftiradır diyerek bunun hakkında bir basın açıklamasında bulundu.

 Eğitim-Bir-Sen:“Hiç Bir Irk Diğer Bir Irktan Üstün Değidir“
Eğitim-Bir-Sen Kızıltepe temsilciliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Basına ve Kamuoyuna,

Eğitim-Bir-Sen 1992 yılında kurulmuş “Kökü mâzide olan âtî bir gelecek…” tasavvuruyla yola çıkmış bir erdemliler hareketidir. Kurulduğu günden bugüne hakkın, adaletin, diyaloğun, barışın, kardeşliğin tesisi uğruna çaba sarf etmiş, vesayetin ve her türlü darbenin karşısında durmuş, Türkiye’de demokrasinin ve demokratik kültürün oluşmasına katkıda bulunmuş, eğitimde kalitenin yükseltilmesi, okullarda Kürtçe, Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı derslerinin seçmeli olarak okutulması ve memuriyette başörtüsü serbestiyetinin oluşmasına en büyük katkıyı sunmuş, okullarda öğrencilerin başörtüleriyle okumalarının önünü açmış, öğretmen ve diğer personelimizin her türlü özlük haklarını savunmuş, nöbete ücret isteyen, yetiştirici kurslarda %100 ücret artışını talep etmiş, 330 bini aşkın üye sayısıyla Türkiye’ nin eğitim iş kolundaki en büyük yetkili sendikasıdır.

13 Mart’ ta Özgürlük Meydanı’ nda, ”YGS Zulmüne Son” sloganını dillendirmiş; 16 Mart günü afişlerimizle “Halepçe Katliamı” nı kınamış ve: “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem” demiş; zalimin ırkı, dini, dili, cinsiyeti olmaz düsturunu şiar edinmiş bir sendika olarak her türlü zulmün karşısında olduğumuzu bir daha deklare ediyoruz.

Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışasınız diye sizi milletlere, kabilelere ayırdık. Haberiniz olsun ki, Allah katında en şerefliniz, en takvalınızdır. Muhakkak ki, Allah, bilendir, her şeyden haberdardır.” (Hucurât, 13)

Bu bağlamda biz de hiç bir ırkın diğer ırka üstün olmayacağını ve tüm ırkların Allah indinde eşit olduğuna inanıyoruz.

Küresel güçlerin piyonu, insanlara, insanlığa, kültürel mirasa zarar veren IŞİD örgütünün Kobanê ve Şengal’ de Kürt ve Yezidî halkımıza yaptığı zulmü daha önce defaatle kınadık. Ayrıca Suriye’ de zalim Esed’ in katliamlarının başladığı günden beri ülkemize hicret eden bütün insanları din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın misafirlerimiz olarak kabul etmiş ve bu misafirlerimize yardım etmek üzere Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformun kurulmasında aktif rol aldık. Kobanê’ den hicretin başladığı ilk günlerde Memur-Sen olarak üst düzeyde Suruç’ ta bulunduk. 300.000 TL nakdî yardımın yanında300.000 TL nakdi yardımın yanında 10 bin battaniye giyecek ve gıda dağıtımında bulunduk. Aynı zamanda sayısı 2500 ü bulan Suriyeli kardeşimizi kayıt altına alarak düzenli olarak aylık ve günlük yardım etmeye devam ediyoruz.

1000’ e yaklaşan üye sayımızla; ilçemizde görev yapan 3 bini aşkın öğretmen, memur, hizmetli; 70 bini aşkın öğrencinin daha iyi koşullarda yaşaması için var gücümüzle çalıştığımız ortadayken göreve yeni başlayan öğretmenleri ikna odalarına aldığımız, baskı uyguladığımız yalanı apaçık bir iftiradır. Kızıltepe Eğitim-Sen yönetiminin, kendi üyelerinde dahi, infiale yol açan hezeyan dolu açıklamaları kamuoyunda da tepkiyle karşılanmıştır. Eğitim Sen Kızıltepe Temsilciliğinin üye sayısındaki düşüş, yeni üye yapamama acizliği; hiçbir şekilde şiddet dilini kullanma, şantaj yapma, afişe etme, hedef gösterme ve iftiraların mazereti olamaz.

Her şeye rağmen Eğitim-Bir-Sen Kızıltepe Temsilciliği olarak başta Kızıltepe ilçemiz olmak üzere ülkemizde eğitimin gelişmesi, barış kültürünün yerleşmesi, birlikte yaşam kültürü, diyalog ve çözüm sürecinin neticeye ulaşması amacıyla her türlü mücadeleyi vereceğimizi ilan ediyor, Mehmet Akif ERSOY’ un “Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; Kesilir belki ama çekilmeye gelmez boynum.” dizelerinin altını çiziyor ve bize yapılan tüm iftira ve ithamlara, Seyid Rıza’ nın diliyle haykırıyoruz: “…Ayıptır, zulümdür, cinayettir.”

 


Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 10:49

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER