banner113

Derik Devlet Hastanesi İş Bıraktı

Mardin’in Derik ilçesi’nde de Samsun’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Op.Dr. Kamil Furtun için Türkiye genelinde iş bırakma eylemine Derik Devlet Hastanesi’de destek verdi.

Derik Devlet Hastanesi İş Bıraktı

Samsun’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Op.Dr. Kamil Furtun için Türkiye genelinde iş bırakma eylemine Derik Devlet Hastanesi bahçesi’nde SES (Sağlık Emekçileri Sendikası),Eğitim-Sen temsilci ve üyeleri ile HDP-DBP ilçe teşkilatı üyeleri bir araya gelerek yapılan saldırıyı protesto etti.Acil Poliklinik hastaları dışında diğer bütün poliklinik hizmetlerinin verilmediği  görülürken,Devlet Hastanesi SES adına basın açıklamasını Dahiliye Uzmanı Dr. Serdar Yılmaz tarafından yapıldı. Dahliye Uzmanı Serdar Yılmaz”29 Mayıs 2015 tarihinde Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Kamil Furtun uğradığı silahlı saldırı sonucu görevi başında hunharca katledildi.Ersin gibi,Melike gibi ve diğer sağlık emekçileri gibi.Oysa uyarmıştık”Artık yeter dedik,sağlıkta günbegün artan şiddette karşı,duymadılar!

Acil taleplerimizi illettik görmezden geldiler.AKP iktidarını ve Sağlık Bakanı’nı sağlığı piyasalaştıran,sağlık çalışanlarını köleleştiren ve itibarsızlaştıran uygulama ve söylemlerinizden vazgeçin diye..Öfkeliyizsadece jkatiller değil azmetirenler ve önlem almayanlar da bu cinayetten sorumludur.”Ben doktora iğne yaptırmam,doktor bir iğne yapar adamı felç eder icabında, Doktor efendi dönemi bitti,doktorlarıneli hastaların cebinde,doktor efendi mani peşinde”deyip miting meydanlarında vatandaşa sağlıkçıları yuhalatanlardır.İsyandayızÜlkenin dört bir yanında bulunan bütün sağlık kurumları yastayız,isyandayız Sağlık emekçileri olarakşiddette uğradığımız,dövüldüğümüz,vurulduğumuz  hastane binalarına,ASM’lere,TSM’lere ve muayenehalere girmiyoruz.saygılarımızla” dedikten sonra “Emekçilere uzanan eller kırılsın”Sloganları atıldı.yapılan basın açıklamasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve olayı protesto etmek için oturma eylemi gerçekleştirldi.Grup daha  sonra sessiz bir şekilde dağıldı.  

Çocuk doktoruna çocuğunu muayeneye getrdiğini belirten Şeyhmus İzci ”Doktorlara yapılan saldırıyı bizde kınıyoruz.Bu eylemlerini destekliyoruz.Ben çocuğumu Çocuk doktoru baksın diye getirmiştim.Acil de muayene ettireceğim.”dedi.

Mardin Time

Emrullah KARAKAŞ

Derik Temsilciliği

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 18:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER