banner113

Mehmet Timurağaoğlu;Biz tok yatarken, 10 milyon kapı komşumuz açlık tehlikesi yaşıyor.

Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Suriye'de açlık tehlikesinin bulunduğunu belirterek, ''Komşumuzun bizden acil beklentisi, gıda, battaniye ve çocuklar için kışlık mont, çizmedir'' dedi.

Mehmet Timurağaoğlu;Biz tok yatarken, 10 milyon kapı komşumuz açlık tehlikesi yaşıyor.
Timurağaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye halkının, 20 aydır devam eden olaylar yüzünden evlerini terk etmek zorunda kaldığını kaydetti.

Suriye'deki çatışmalarda katledilen 47 bin kişiden, 2 bin 148'inin çocuk olduğuna işaret eden Timurağaoğlu, şunları söyledi:

''Kapı komşumuz Suriye genelinde 10 milyon insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Biz tok yatarken, 10 milyon kapı komşumuz açlık tehlikesi yaşıyor. Sınırımıza yakın bölgelerde kurulan çadırlarda, elverişsiz koşullarda, yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bombalamadan dolayı sadece şehirler değil, kırsal kesimdeki hayvancılık ve tarım da büyük zararlar gördü. Ülke içerisinde 3 milyon kişi evlerini terk etti.''

Acil ihtiyaç duyulan temel gıda malzemeleri arasında un, şeker, pirinç, bulgur ve yağın yer aldığını, Suriyeliler için kışın zor geçeceğini kaydeden Timurağaoğlu, ''Kışın gelmesiyle naylon çadırlarda yaşayan özellikle çocuk ve yaşlı mülteciler arasında, salgın hastalıkların baş göstermesi an meselesidir. Komşumuzun bizden acil beklentisi, gıda, battaniye ve çocuklar için kışlık mont, çizmedir'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2012, 00:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER