banner113

Şenyurtlular mülteci kampı istiyor

Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan ve çok sayıda Suriyelinin geçiş yaptığı Mardinin Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt Beldesinde yaşanan yoğun göç belde sakinlerini zor durumda bırakıyor.

Şenyurtlular mülteci kampı istiyor

Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan ve çok sayıda Suriyelinin geçiş yaptığı Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Şenyurt Beldesinde yaşanan yoğun göç belde sakinlerini zor durumda bırakıyor. Günde 30 ila 40 kişinin belediyeye başvurarak yardım istediğini ifade eden Belediye Başkanı İhsamettin Demircan, Mardin’e yaşanan yoğun göçün göz önünde bulundurularak Suriyeli göçmenler için bir kamp kurulmasını istedi.

 

  Sınır bölgesinde herkesin akrabası olduğunu anlatan Demircan, binlerce kişinin akrabasının yanında ya da boş arazilerde kurdukları çadır veya harabelere yerleştiği bilgisini verdi. Yeri yurdu olmayan birçok Suriyelinin ise park, bahçe kahve gibi yerde yatıp kalktığını anlatan Demircan, buna bir çözümün bulunmasını istedi. Mevcut kampların dolduğunu ve yerlerinin çok uzak olması nedeniyle insanların bu kamplara gitmek istemediğini kaydeden Demircan, Mardin’e kurulacak bir kamp ile sorunun çözülebileceğini savundu.

 

  Demircan: "Yoğun bir mülteci akını Türkiye’ye başlamış bulunmaktadır. Özelikle beldemizin sınırda olması nedeniyle en büyük sıkıntıyı kendimiz çekmekteyiz. Buradaki halkımız başta kendimiz olmak üzere. Bu yüzden geçişlerde insanlar kaçak yoldan geçmek istiyor. Bazıları da güvenlik güçlerimizin ve vali beyimizin müsaadesi ile bu mültecilerimizi kendi beldemize, Türkiye tarafına alıyoruz ve bunları kamplara yerleştiriyoruz.  Bazıları da kendi akrabalarına yakınlarına yerleşiyor. Böyle sıkıntılarımız sık oluşmaktadır. Biz aslında Mardin bölgesinde devlet büyüklerimizden bir kampın bölgemizde kurulmasını çok isterdik. Çünkü insanlarımız kendi akrabalarını almak için işte taa Ceylanpınar’a, Adıyaman’a birde en son Maraş’ta bir kamp söz konusu. Buraların çok uzak olduğunu, halkın oraya gitmek istemediğini, bunun içinde Mardin’in herhangi bir bölgesinde, ilçesinde, beldemizin Kızıltepe’ye yakın bir tarlasında da böyle bir kampın kurulmasını da aslında biz uygun görüyoruz. Halkın yoğun talebidir bu. Bunun içinde yetkililerden destek istiyoruz.”şeklinde konuştu.

 

   Bu arada Suriye'de yaşanan iç savaşa Türk Silahlı Kuvvetleri tedbirlerini artırıyor.Şenyurt Beldesinde birçok mevzinin kazıldığı görüldü.

   Mehmet Doğan 


Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2012, 21:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER