banner113

Mardin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Basın Açıklamasında Bulundu

Mardin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği,11.12.2012 tarihinde medyada yer alan “devlet hastanesinde skandal” şeklindeki habere ilişkin kamuoyunu bilgilendirme açıklaması yaptı.

Mardin İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Basın Açıklamasında Bulundu

KAMUOYUNA


11.12.2012 tarihinde medyada yer alan “devlet hastanesinde skandal” şeklindeki habere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmedir.

Haberde geçen Kızıltepe devlet hastanemiz 2011 yılında hizmette alınmış, gerek altyapı bakımından gerekse sunduğu sağlık hizmeti bakımından bölgenin en modern hastanesidir.

Hastanemiz haberde belirtildiği üzere başta Kızıltepe ilçemiz olmak üzere çevre il ve ilçelerden de yoğun hasta talebi ile karşılaşmaktadır. Şüphesiz bu yoğunluğun temel sebepleri ve özellikle il dışından hastanemize olan talep hastanemizin sunmuş olduğu sağlık hizmetinin göstergesidir.

24 saat kesintisiz kaliteli hizmet anlayışı ile sürdürdüğümüz sağlık hizmeti sunumunda kullanılan cihaz, alet vb. malzemelerde gerek kullanımdan gerekse diğer nedenlerden kaynaklanan çeşitli sorunlar anlık olarak oluşabilmektedir.

Ancak üzülerek ifade etmek gerekir ki kısa süre önce meydana gelen bir arızanın hiçbir işleme tabi tutulmamış gibi yansıtılması ayrıca hastanedeki tuvaletlerin kapalı tutulduğuna dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır.  Hastanemizin tüm birimleri hastalarımızın daha iyi sağlık hizmeti alması için olması gerektiği gibi aktif olarak kullanılabilmektedir.

Olası sağlık hizmeti kesintisinde sebep olan arıza vb. aksamalarda yönetimimiz tarafından derhal hizmet sunumundaki kesintinin üzerine giderek yasal mevzuat çerçevesinde hizmet sunumuna kazandırılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Bugün medyada yer alan ithamlar hastanemizde canla başla görev yapan yönetici, hekim, hemşire, tüm hastane çalışanlarını ve daha önemlisi bizlere ulaşarak konu ile ilgili tepkilerini ileten hastalarımızı da üzmüştür.

Basınımızın sorumlu anlayışı ve olaylara yaklaşımı şüphesiz sürdürdüğümüz sağlık hizmetine olumlu katkılar sağlayacak ve Mardin ilimizin hak ettiği sağlık hizmetlerinin devamında da etkili olacaktır.

Hastanemiz haberde vurgulandığı şekliyle her gün binlerce kişinin tedavi amacıyla başvurduğu dolayısıyla talep gördüğü bölgenin en önemli hastanesi olmaya devam edecektir.  

Kamuoyunun konu hakkında tam olarak bilgilendirilmesi ve olası haksız yargının ortadan kaldırılması için sürdürdüğümüz sağlık hizmetinin sorumluluğu gereği bilgilendirmeyi bir görev saymaktayız.

Saygılarımızla.

 

  

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2012, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER