banner113

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

Sitemizde yayınlanması isteği ile gönderdiğiniz bayram mesajlarınız.İyi Bayramlar

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

MARDİN VALİSİ AYVAZ’IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Millet olarak, toplumsal dayanışmanın ön plana çıktığı Kurban Bayramı'nı karşılamanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.
 
Dini bayramlarımız; halkımızın birlik ve beraberliğini sağlayan,  yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyeye çıktığı ve bunun yanında sevgi, saygı ortamı yaratan, küskünlerin barıştığı, komşuların, akrabaların kucaklaştığı, hastaların, yaşlıların daha çok hatırlandığı, çocukların sevindirildiği bu anlar ülkemizin  her yanında geleneklerimizle birlikte kutladığımız çok özel ve anlamlı günlerdir.
 
Bu nedenle gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, hayatımızın her gününe taşıyabilmek için, yaşayarak ve yaşatarak, daha çok çaba göstermeliyiz.
 
Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak hayatımızın her evresinde ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız.
 
Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, hayatımıza sevgi, saygı, yardımlaşma, dayanışma ve hoşgörü duygularını egemen kıldığımız sürece, inanıyorum ki daha
  güzel
günlere ulaşacağız.
 
Bu duygularla Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa, İslam Âlemi’ne ve Ülkemize sağlık, huzur ve başarı getirmesi temennisiyle, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.
 
                                                            Turhan AYVAZ
                                     Mardin Valisi

MİLLETVEKİLİ AKDAĞ'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

 

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların yeşerdiği özel günlerdir. Bayramlarda birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe yönelik umutlarımızı her koşulda korumalıyız. Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak yaşamın her evresinde ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Unutulmamalı ki bayramları bayram yapan onu yaşayan ve yaşatanlardır. Kurban bayramının daha müreffeh bir geleceğe ulaşmamıza, aramızdaki kardeşlik bağlarını güçlendirmesine, toplum olarak birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara erişmemize vesile olmasını diler, bayramın sadece bizler için değil, İslam alemi başta olmak üzere bütün dünyaya huzur ve barış getirmesini temenni ederim. Tüm hemşerilerimin Kurban bayramını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum."

 AK Parti Mardin Milletvekili
     Abdurrahim Akdağ

 


Çok saygıdeğer hemşerilerim 
Bir mübarek kurban bayramı'na daha birlikte kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.
Bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel günlerdir. 
Ortadoğu ve İslam coğrafyasında etkisini her geçen arttıran şiddetin biran önce bitmesi, yaşanması olası ve insan  olarak bizi üzecek tehlikelere karşı hep birlikte avuç açıp yüce yaratandan; İtaat, teslimiyet  güçlü ve derin bir iman gücüyle dileyeceğimiz  en değerli dua ve dileğin barış ve sevgi olduğunu unutmamalıyız!.. 
Dini bayramlarımızın getirdiği barış ve huzur ortamının değerini iyi bilmekle beraber, Özellikle bu günlerin kazandırdığı alışkanlıkları tüm yaşamımıza iyiye ve güzele dair yaymalı, insanlara hoşgörüyle yaklaşmalıyız. Umudumuzu her daim canlı tutmalı, sorunlarımızı diyalog kurarak birlik içinde aşabileceğimize olan inancımızı korumalıyız.
Bu duydu ve düşüncelerle hemşerilerimin, ülkemizin, milletimizin ve bütün İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, her birinize ayrı ayrı sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.
Mehmet Halit DEMİR
23. Dönem Mardin Milletvekili



KIZILTEPE KAYMAKAMI YIRIK'IN KURBAN BAYRAMI MESAJI
 
Bizleri milletçe sevgi ve saygı bağları ile birleştiren, birlik ve beraberliğimizin güvencesi, yeni bir Kurban Bayramı’na daha huzur ve güven, birlik ve beraberlik ortamı içerisinde ulaşmanın büyük mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.
 
Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, milletimizin manevi değerlerinin ve tarihin engin derinliklerinden gelen sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin en güzel günlerinin yaşandığı dini bayram günleri; vatandaşlarımızın birbirlerine sevgi ve saygı anlayışı içerisinde sıcak ve samimi bir anlayışla yaklaştığı; aile fertlerinin akraba, dost ve arkadaşların bir araya gelmesini sağlayarak özlemleri gideren; komşuluk ve akrabalık ilişkilerini geliştiren ve pekiştiren; her türlü dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan; dostluk, kardeşlik ve hoşgörü duygularını güçlendiren; geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran; kalplerdeki birlik ve beraberliğin milletçe yaşandığı sevinç ve mutluluk günleridir.
 
Bu nedenlerle, yarınlara daha iyi hazırlanabilmemiz için üzerimize düşen görevleri elbirliği ile yerine getirmeli, sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya önem vermeli, toplumsal çıkarlarımızı korumalı, birbirimize güvenmeli, güzel Ülkemizi ve geleceğimizi düşünerek hep birlikte çaba göstermeliyiz.
 
Bizim dini ve milli geleneklerimize göre bayram günlerinde sevinmek  kadar sevindirilmek de çok önemlidir. Özellikle sevindirmenin de çok önem kazandığı Kurban Bayramı günlerinde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak darda olanlarla, muhtaç, yoksul, yetim, kimsesiz durumda bulunan, hasta olan, her yaştaki vatandaşlarımızın ziyaret edilerek hatırlanması, onların maddi ve manevi çeşitli yardımlarda bulunulması suretiyle onlarında desteklenip sevindirilmesi çok önem taşımaktadır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, karşılıklı olarak insani ilişkilerin yoğunluk kazanarak, dostlukların ve arkadaşlıkların güçlendirildiği Kurban Bayramı günlerinin, güzel Ülkemizin huzur, güven ve mutluluğuna; karşılıklı dayanışma, yardımlaşma ve hoşgörü fikrinin daha da güçlendirilmesine, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına; içimizdeki dostluk kardeşlik, barış, birlik ve beraberlik duygularının sevgiyle, sonsuza dek yeşertilmesine ve yaşatılmasına; tüm insanlık için barış ve huzur getirmesine vesile olmasını diler, Kurban Bayramınızı en iyi dileklerimle kutlarım
 
           Erkaya YIRIK
   Kızıltepe ilçe Kaymakamı
 
      

 
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Rektör Omay’ın “Kurban Bayramı” mesajı:
 
“Barışı, dostluğu ve hoşgörüyü adeta kucaklayarak bugünlere getiren; sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarını pekiştirerek manevi hassasiyetleri geliştiren yeni bir Kurban Bayramı'nı daha huzur içinde karşılamanın huzur ve saadetini yaşıyoruz.
Öfkenin, dargınlıkların, kırgınlıkların unutulduğu ve bireysel sevinçlerin ortak mutluluk durağına dönüştüğü dini bayramların,  içtimai ve kültürel hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır.
Asırlardır barışa ve adalete önderlik etmiş azametli bir medeniyetin varisleri olarak, barış ve uhuvvet çınarının kök saldığı bu topraklarda, geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de bu bayram iklimini her yere taşımaya, yaşanan acıları da sevinçlerimiz gibi paylaşmaya devam edeceğiz.
Bu duygular içinde bütün üniversite personelinin ve Mardinli hemşerilerimin ‘Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlar, tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını dilerim. ”
                                    Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü
                                               Prof.Dr.Serdar Bedii OMAY



Başkan Ayanoğlu’nun Bayram Mesajı

Tüm İslam Alemi olarak mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bayram sevincinin Müslümanların yaşadığı tüm çoğrafyaya hakim olmasını, acıların, gözyaşının ve savaşların bir an önce sona erip; kardeşliğin; barış ve huzurun hakim olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim.

“Dayanışma, hoşgörü, kardeşlik ve ulvi duyguların kalblerimizde yoğun olarak yaşandığı bu güzel bayram günleri, toplumsal birlikteliğimize, milli birlik ve beraberliğimize, bir arada kardeşçe yaşamamıza vesile olan mübarek ve kutsal günlerdir.

Bizler Türkiye gibi bir ülke ve Mardin gibi bir şehirde yaşadığımız için çok şanslıyız.Mardin, kurulduğu günden beri kardeşliğin ve barışın şehri olmuştur.Tüm dünyada, farklı inançlara mensup insanlar nasıl bir arada yaşarız diye konuşup tartışırken, Mardin insanı barışın ve kardeşliğin bizzat kendisini yaşamıştır.Ve yaşamaya devam etmektedir.İnsanlara hizmet etme makamında bulunmanın onur ve şerefiyle bu güzel şehre ve bu şehrin güzel insanına hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşamaktayım.

Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın ve hemşehrilerimin Mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, Bayramın sağlık, huzur ve barış dolu günler getirmesini temenni ederim.”


SAYIN BASIN MENSUBU
 
SİZİN VE AİLENİZİN KURBAN BAYRAMINI EN KALBİ DUYGULARIMLA KUTLAR, BAYRAMLARIN ÜLKEMİZ MİLLETİMİZ VE BÖLGEMİZ ADINA HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDER, SAĞLIK VE MUTLULUKLAR DİLERİM.
 
 
                                                                         MEHMET ALİ DÜNDAR
                                              MÜSİAD MARDİN ŞUBE BAŞKANI
 

KIZILTEPE STK PLATFORM'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI
 

Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platform Başkan yardımcısı   Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı ve Kızıltepe Gündem Gazetesi Editörü Menduh Çakar'dan Kurban Bayramı dolaysıyla anlamlı gündeme çağrı yapan bir bayram mesajı yayınlandı.
 
Bu Kurban Bayramından beklentilerimiz, Hepimiz Barışı Empatiyi Dostluğu Sevgiyi Kucaklaşmayı Dostça beraber yaşamayı paylaşmayı aşımızı geleceğimizi hüzünlerimizi emeğimizi yalnızlığımızı paylaştığımız yüzyıllarca beraber yaşadığımızı Barışçıl Çatışmasız bitsin bu kin nefret ve düşmanlık artık akmasın anaların göz yaşları Allahın verdiği bu topraklar bu nimetler hepimize yetecek kadar vardır.
 
İnsanlarımızla Kurban vermeyelim Başkanımız M.Şerif Öter'in deyimiyle ÖLÜMDEN BAŞKA ÇARESİ YOKMU BU MESELENİN Hak hukuk vicdan varken niye insanlarımızla kurban verelim.
 
Önemli bir süreçten geçiyoruz. Diyalog müzakere Akil insanlarla hak hukukun verdiği haklarla birbirimizi tanıyalım.Beraberce kardeşçe yaşayalım.Kinin nefrettin unutulması Herkesin birbirine kardeşlik ellini uzatılması tüm halkların birbiriyle kucaklaşması hakkın hukukun verdiği haklarla birbirimize sahip çıkması dileği ile Ülkemizde ve etrafımızda Barış Özgürlük Kardeşlik Eşitlik vesile olması dileği ile Kurban Bayramınızı Kutluyorum Saygılar sunuyorum.
                                    
                                            Menduh Çakar
    Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platform Başkan Yardımcısı
  

ZAHİRECİLER DERNEĞİ BAYRAM MESAJI

 

Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yaşandığı güzelliklerin ve dostlukların tazelendiği kurban bayramının arifesindeyiz.

Bayramlar iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı benzersiz günlerdir.

Dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği ortamlardır. Bu mübarek bayramın, bizleri her zamankinden daha çok birbirimize yakınlaştırılması, kardeşliğimizi, dostluğumuzu pekiştirmesi, coşku ve sevincimizin artarak devam etmesi savaşların yerini barışa bırakması temennisi ile tüm İslam âleminin kurban bayramını kutluyoruz.

                  KIZILTEPE ZAHİRECİLER DERNEĞİ


Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği
 
Birlik ve beraberliğin, paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin verildiği mübarek Kurban  Bayramını tebrik eder, Tüm üreticilerimize, milletimize ve İslam alemine; bereket, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ederim. 
 
                                                          Tahir KILIÇ
                                 Kızıltepe Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı

Peyama Înîsîyatîfa AZADÎ ya Pîrozbahiya Cejna Qurbanê/Heciyan


 Bi navê Xwedayê rehman û rehîm.

 Cejna Qurbanê(Heciyan) ya mubarek li xelkê Kurdistanê û li hemî alema Îslamê pîroz û mubarek be. Xwedê Teâlâ taet û îbadetên me qebûl bike û rojên xweş ên tije xêr û bereket bike para hemî Misilmanan.

 Bi munasebeta bereketa meha Hecê û cejna Qurbanê(Heciyan) ya pîroz, em ji Xwedayê aleman hêvî dikin ku rehma xwe li gelên bindest ên mezlûm bike ku azadiya xwe li ser heqî û edaletê bi dest bixin.

 Bi hêviya ku Cejna Qurbanê(Heciyan) li hemî cîhanê bibe wesîleya aramî, aştî û xweşiyê;

 Eyda we pîroz be

 Ji Bo Maf, Dad û Azadiyê Înîsiyatîfa Îslamî ya Kurdistanê/Înîsiyatîfa AZADÎ

 
AZADÎ İnisiyatifi’nin Kurban Bayramı Tebrik Mesajı

 Bismillahirrahmanirrahim

 Kürdistan halkının ve tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı hayırlı olsun. Yüce Allah ibadetlerimizi kabul etsin ve bütün Müslümanlara hayır ve bereket dolu güzel günler bahşetsin.

 Mübarek Hac ayının ve Kurban Bayramı'nın bereketi münasebetiyle, âlemlerin Rabbi olan Allah'tan tüm mazlumlara merhamet etmesini ve onları hak ve adalet ışığında özgürlüklerine kavuşturmasını diler.

 Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa huzur, barış ve esenlik getirmesi temenni ediyoruz;

 Bayramınız mübarek olsun.

 Hak, Adalet ve Hürriyet için Kürdistan İslami İnisiyatifi/AZADÎ İnisiyatifi



Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2012, 06:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER