banner113

Baydemir: Beni öldürün müzakere masasına oturun

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, canlı yayında Başbakan Erdoğan'a bir çağrıda bulundu...

Baydemir: Beni öldürün müzakere masasına oturun

Bir televizyon programına konuk olan Diyarbakır Belediye Balkanı Osman Baydemir, cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerine dikkat çekti.

"BENİ ASIN, BENİ KURŞUNA DİZİN"
Hükümete ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a canlı yayında müzakere çağrısında bulunan Baydemir, "Eğer, barış ve müzakere masasına oturmak için bir kurban aranıyorsa o kurban ben olayım. Beni müzakere masasına oturulduğu günün ertesi günü kurşuna dizin. Beni asın, beni darağacına asın. Bakın şu anda eşim de stüdyo dışında. Yeterki müzakereye başlayalım" dedi.

"AÇLIK GREVİNİ ASLA KUTSAMIYORUM"
Şunu söylemek isterim ki ben asla açlık grevini kutsamıyorum. Zaten önce kendimin ölüm orucuna girmesi gerekir ki bunu kutsayabileyim. Aksi takdirde bunu ahlaki bulmuyorum. Ancak ben ölüm oruçlarının yarattığı travmanın ne demek olduğunu biliyorum. Hem bedenini açlığa yatıran insanlar açısından hem onların anneleri, babaları, kardeşleri açısından hem de o cezaevinde bulunan diğer mahkumlar açısından. Ben 20 açlık grevine arabuluculuk yaptım. Bu açlık grevlerinde benimle beraber üniversite okuyan arkadaşlarım vardı. Onlar yönlerini Kandil'e dağa çevirmişlerdi, biz yönümüzü ovaya çevirmiştik.habername

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2012, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER