banner113

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Midyat Cezaevi önünde 2 gündür oturma eylemi yapan kitleyi ziyaret etti.

Midyat Cezaevi'nde 2 gündür açlık grevindeki tutsaklara destek vermek için Şırnak'ın Silopi, İdil, Cizre, Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinden gelerek oturma eylemi başlatan yurttaşları BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da içinde olduğu BDP milletvekili heyeti ziyaret etti.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Midyat Cezaevi önünde 2 gündür oturma eylemi yapan kitleyi ziyaret etti.
Dün gün boyu aralıklarla yağan yağmur ve soğuk havaya rağmen eylemlerini sürdüren yüzlerce yurttaş öğlen namazını cezaevi önündeki boş arazide kıldı. Namazın ardından İHD heyetinin sabah gerçekleştirdiği ziyaret esnasında açlık grevindeki tutsakların dışarıda kendilerine destek veren kitleye hitaben yazdığı Kürtçe mesaj okundu.
 
Mesajın okunduğu anlarda duygu dolu anlar yaşanırken, bazı tutuklu yakınları ise baygınlık geçirdi. Tutsaklar mesajında ilk anda neler olduğunu anlayamadıklarını, eylemin ilerleyen saatlerinde durumun fark edilmesiyle tüm cezaevinde coşkunun arttığını, eylemdeki arkadaşlarının da kitlenin sloganlarına karşılık verdiklerini belirtti.

Bazı arkadaşlarının durumunun kritik aşamada olduğunu bildiren tutsaklar, eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini ve taleplerinin karşılanmaması durumunda yeni katılımlarla direnişlerini güçlendireceklerini söyledi. Mesajın okunmasının ardından kitle tek bir ağızdan, "Biji berxwedana zindana" sloganları attı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2012, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER