banner113

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile Kutlama Mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile Kutlama Mesajları Yayınladılar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile Kutlama Mesajları

AK Parti Mardin Milletvekili, Engelliler Alt Komisyon Başkanı, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Çevre Komisyon Üyesi Abdurrahim Akdağ, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

 

Mesajında, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren yasa ile gazetecilere belirli imkânlar sağlandığını, önce bu tarihin 'Gazeteciler Bayramı', daha sonra da 'Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaya başlandığını belirten AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, gazetecilik mesleğinin fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu belirterek güçlü gazeteci ve muhabirlerin, yanında güçlü medya kuruluşlarının güçlü demokrasinin tesisini sağlayacağını belirtti.


Akdağ, devamında "Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazeteciler, doğal olarak, birçok zorlukla karşı karşıya bulunmaktadır. Yönetimle halkın arasında bağlantı kuran, bilgi akışını sağlayan, toplumsal varoluşta yaşanılan tüm ayrıntıları her bireye eşit olarak ulaştıran basın camiamız, toplumun en önemli nesnel gerçekliğidir.

Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın mensuplarımız sayesinde önemli gelişmeler sağlamıştır.

 

 Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları olmuştur. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Fedakarca çalışarak halkımızı aydınlatan değerli Mardin ve ilçelerinde görev yapan gazetecilerimizin ´Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum. Toplumsal hayattaki etkinliğini gün geçtikçe arttıran, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan ve insanlara bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu gerçekleştiren basınımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."ifadelerine yer verdi.



Mehmet Halit DEMİR

23. Dönem Mardin Milletvekili



Toplumların bilgi  ve bilinçlenme haklarının kaynağı ve güvencesi olan değerli gazeteci arkadaşlarımızı her vesileyle 
anmanın yanı sıra, şahıslarına adanmış bu özel gün vesilesiylede bir kez daha anmanın kıvancını yaşıyoruz.


Araştırma, kaynağına inme, delillendirme, bakış açıcı ve yorum...


Bu kavramların her birini ayrı vazifeler olarak düşündüğümüzde, birde bu vazifeler yerine getirilirken karşılaşılan büyük olumsuzluk ve sıkıntılar gözönünde bulundurulduğunda, bütün bu unsurları birlikte bünyesinde barındıran bir başka meslek grubunu daha bulmamız oldukça zordur. Doğrusu da mesleğin değeri de ancak bunlarla ölçülebilir.
Gazetecilerimizin değerinin toplumumuzun bütün üyeleri tarafından bilinmesi ve onları her zaman bu değere layık bir şekilde anmamız temennisiyle '10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nün bütün değerli meslek mensuplarına kutlu olmasını temenni eder her bir basın emekçisine ayrı ayrı saygılar sunarım.




MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarına kutlama mesajıdır.


            “Özgür, tarafsız ve ilkeli olarak çalışan gazeteciler, kamuoyu için en faydalı meslek guruplarının başında gelmektedirler. Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak, kamuoyuna yaptıkları doğru haberlerle birlikte toplumun haber alma özgürlüğü yolunda büyük ve önemli görevler ifa etmektedirler.

Şeffaf, katılımcı ve demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurların başında gelen tarafsız basının varlığı, yaşadığımız toplumun da ortak kazanımı olarak dikkat çekmektedir.

Bu düşüncelerle her türlü olumsuzluklara rağmen Mardinimiz ve ilçelerimizde bulunarak gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayarak kamuyu yönetenler ile yönetilenlerin arasında köprü görevi gören, şehrimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde aktif olarak görev alıp emek harcayan bütün gazeteci dostlarımızın Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, saygılar sunarım"

Değerli Basın Çalışanları

USTAD 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığımız mesaj  aşağıdadır

Zor şartlar altında görevlerini fedakarca yapmaya çalışan, halkın sesine tercüman olan gazetecilerin bu mesleklerini kısıtlı imkanlarla gerçekleştirdiklerinin farkındayız.

USTAD olarak özellikle yerelde zor şartlar altında görevini icra eden gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi halinde Mardin’in gelişimi ve tanıtımına ciddi katkılar sunacağına inanıyoruz.

Her fırsatta şahsi tanıtımlarını gazeteciler aracılığıyla yapmaktan geri durmayan etki ve yetki sahiplerinin, bu yetkilerini gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirme noktasında kullanmaları halinde temsil ettikleri ilin gelişmesine daha fazla katkı sağlayacaklarına inanmaktayız

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, gazeteci arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımız iletiyoruz.


Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2013, 20:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER