banner113

“MARDİN BASINI MÜSİAD DOST MECLİSİNDE”

MÜSİAD’ın geleneksel olarak düzenlediği Dost Meclisi toplantısının bu haftaki konukları Mardin de görev yapan Yerel ve Ulusal bazda çalışan gazeteciler oldu. 10 Ocak “Dünya Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla MÜSİAD tarafından ağırlanan Mardinli Basın Mensupları ile Mardin basınının sorunları ülke ve bölgesel sorunlar konuşuldu.

“MARDİN BASINI MÜSİAD DOST MECLİSİNDE”

                        Tatlı dede Butik otelinde düzenlenen Dost Meclisine basınımızın tamamına yakını, MÜSİAD Mardin Şubesinin yenilenen yönetim kurulu üyeleri katıldı. Samimi bir ortamda başlayan Dost Meclisinde kısa bir açılış konuşması yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar 2012 yılının ekonomik ve sosyal değerlendirilmesinin yanında, 2013 yılından MÜSİAD camiasının beklentilerini ve ön görülerini dile getirdi.

            Dündar “ öncelikle siz değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum. Mardin’deki basın mensuplarımızın her türlü sıkıntı ve soruna rağmen görevlerini, tarafsız gazetecilik ilkeleri doğrultusunda ifa etmeleri takdire şayan bir durumdur. Mardin MÜSİAD olarak basınımızın, yaptığımız faaliyetler konusundaki yayıma verdikleri destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Umut ediyoruz ki 2013 yılının yerel basınımız açısından, şartları iyileştirilmiş, meslek onurunu göz ardı etmeyen bir çalışma yılı olarak geçsin.”

2012 yılının kısa bir ekonomik değerlendirilmesini yapan Dündar “ 2012 yılında hedeflenen ihracat, enflasyon oranı ve yaklaşık büyüme oranlarının tutturulması iş dünyası için olumlu bir hava yaratmıştır. 152 milyar TL’lik ihracat % 3’e yakın büyüme %6 ‘lara kadar düşen enflasyon rakamları ile kamu borç stokundaki daralma, 2013 için bizlere olumlu bir ufuk yaratmıştır. İş dünyamız için en büyük ekonomik olumsuzluğu 2012 iç talepteki daralmada gördük. Buda yer yer lokal zaman zaman da ulusal bazda hem ödemeler dengesinde hem de piyasadaki para sirkülasyonun da ki olumsuz şartları iş dünyamıza dayattı. MÜSİAD’ın yaptığı üye anketinde ve aynı zamanda hükümetin de ön görülerinde bu sıkıntı görülmekle beraber 2013 yılında iç talepte bir artma beklentisinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Mardin ekonomisinde 2012 yılında gözlemlediğimiz daralmanın birkaç nedenini şöyle sıralayabiliriz; tarım kesiminde yaşanan afet ve diğer olumsuzlukların piyasaya daha az para arz etmesi, Suriye de yaşanan iç savaştan kaynaklanan sınır ticaretinin durması, turizm gelirlerimizin neredeyse yarı yarıya düşmesi ile güvenlik nedeniyle ilimize dışardan sermaye akışının çok düşük olması ile açıklayabiliriz” dedi.

            Ülkemizde son günlerde cereyan eden olaylarla ilgili tespitlerde bulunan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar, ortaya çıkan barış ikliminin ülkemize ve ilimize yansımaları konusunda şu görüşleri dile getirdi; “ son günlerde ülkede ki asayiş sorunuyla ilgili yapılan çalışmaları ve atılan adımları takdirle karşılıyoruz. Ülkemizin iç barışa kavuşması, çatışma ortamının ortadan kaldırılması ile Kürt sorununun çözümüne yönelik her türlü adım, barış ve huzur ortamımızın inşası anlamına gelmektedir. İki milletvekilimizin devlet birimlerinin katkısıyla İmralı’ya görüş alışverişinde bulunmak için gitmeleri ve bunun aleni bir şekilde yapılması toplumda bir samimiyet havası yaratmıştır. Görüşme sürecinin iç barışımıza katkı sunacak müzakere sürecine dönüşmesi için bu tarihi süreçte herkesin sorumluluklarının bilincinde olarak gereğini yapmalarını bekliyor ve umut ediyoruz. Kürt sorunu ülkemizin en önemli sorunudur. Bu sorunun çözümü için gerekli her kurum ve kişiyle görüşülmesi gerektiğine inanıyoruz.”

Dündar, “ Suriye de yaşanan insanlık dramını biran önce sona ermesi temennisi içindeyiz. İç savaştan kaçıp bize misafir olan komşularımıza gereken katkıyı yapmak hepimizin sorumluluğudur. Bu alanda Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bünyesinde bir Suriye Yardımlaşma Platformu kurduk. Bu platform Mardin de bulunan her Suriyeli aileye ulaşmak ve yardımda bulunmak için çalışmalarına devam etmektedir. Mardin halkının yardımlaşma kültürüne olan inancını da göz önüne alırsak misafirlerimizi, sert kış şartlarında mümkün olduğunca iyi koşullarda barındırmamız için çalışmalarımızı arttıracağız” dedi.

Basın mensuplarının tek tek söz alarak hem MÜSİAD’dan faaliyet alanında beklentilerini hem de Mardin basın mensuplarının yaşadıkları sıkıntıları dile getirdikleri sohbet bölümüne geçildi. Ağırlıklı olarak Mardin’in basına ve basın mensuplarına olan yaklaşımının ve yardımının iyileştirilmesi konuşuldu. Diğer illerde yerel basına gösterilen ilgi ile yapılan maddi ve manevi yardımların, Mardin de düşük seviyede seyretmesinin nedenleri tartışıldı. Özetle Mardin halkının en başta iş adamları ile bürokrasi olmak üzere yerel basına katkıda bulunmaları gerekliliği konuşuldu.

            Samimi bir ortamda geçen Dost Meclisi toplantısı sunulan ikramlar ile dilek ve temennilerle sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2013, 21:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER