banner113

Mardin Milletvekili Abdurrahim AKDAĞ OHAK-DER'i Ziyaret etti

Mardin Ak Parti Milletvekili Abdürrahim Akdağ, Genel Merkezi Mardin Kızıltepe’de olan Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi OHAK-DER’i ziyaret etti.

Mardin Milletvekili Abdurrahim AKDAĞ OHAK-DER'i Ziyaret etti

 OHAK-DER’e Tebrik Ziyaretleri Sürüyor.

Ortadoğu’da yaşayan halkların huzur ve barışının birliktelikte olduğuna inanan ve bu doğrultuda faaliyet gösteren düşünce kuruluşu OHAK-Der’e kuruluşundan bu yana tebrik ziyaretleri sürüyor. Bu ziyaretler doğrultusunda, Mardin Ak Parti Milletvekili Abdürrahim Akdağ da derneğin Kızıltepe ilçesindeki Genel merkezini ziyaret etti.

OHAK-DER Başkanı M. Burhan Hedbi, Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ'a derneği ve üstlendiği misyonu hakkında bilgi verdi.

Hedbi; “Toplumsal birlikteliği geliştirmek için çalışmalıyız”

Dernek Başkanı Hedbi yaptığı konuşmada; “OHAK-DER olarak, Ortadoğu’da yaşayan halkların huzur, barış ve onurlu bir yaşam için birlikteliğe muhtaç olduklarına, bunun için de toplumsal birlikteliği önleyen maddi ve manevi eksikliklerin iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaların yürütülmesi gerektiğine inandıklarına”  dikkat çekti.

OHAK-DER'in yerine getirmeye çalıştığı önemli amaçlarından biri de Ortadoğu'da yaşayan halkların ortak değer ve paydalarını tespit etmek, bu doğrultuda ihtiyaç duyulan bilgileri toplamak ve bilgileri kamuoyuyla paylaşmak, halklar ve mezhepler arasındaki iletişim eksikliğini gidermek ve bu bağlamda tartışma platformu oluşturmak” olduğunu kaydetti.

Bu bağlamda var olan birliğinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesine dönük çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermeyi, bununla beraber bölgemizde iç dinamiklerimizi yok eden mevcut kan davalarının bitmesi için girişimde bulunmayı, yeni kan davalarının oluşmasını engellemek için de projeler üretmeyi hedef ve amaç edindiklerini” söyledi.

Hedbi ayrıca son yıllarda savaşlara yol açan anlaşmazlıkların önemli bir kısmında çıkar çatışması ve iletişimsizliğin yanı sıra kavram karmaşasının rolünün de büyük olduğunu düşünüyor ve bu bağlamda kavramların doğru tanımlanmasına büyük önem verdiğimizden bu amaç doğrultusunda çalışmalar yapmayı, nitelikli bireylerin yetiştirilmesi ve eğitim hizmetlerinin verilmesini amaç edindik" dedi.

Dernek hakkında bilgi aldıktan sonra, dernek yöneticilerine hayırlı olsun dileklerinde bulunan Akdağ, “Öncelikle bölgemizden böyle bir sesin yükselmesi ve böylesi bir bakış açısının oluşmasını önemsediğini, Ortadoğu halkları olarak birlikte ve kardeşçe yaşamamız gerektiğini, tarihte olduğu gibi bugün de Ortadoğu’da akan kanın ve yaşanan vahşetin ancak bu anlayışla son bulabileceğini” söyledi.

Akdağ; “Bölgede böyle STK’lara ihtiyaç var”

Bölgede, Sivil Toplum Kuruluşlarına ihtiyaç olduğunu dile getiren Akdağ şunları söyledi; “Bizler Ankara’da kardeşlik edebiyatından ziyade bu kardeşliğin pratiğine ihtiyaç duyulduğunu ve bu gereksinimin önemini anlatırken, bölgemizde de bu felsefe ve anlayışı halka anlatabilecek mekanizma ve STK’lara ihtiyaç vardır. Böylesi düşünce kuruluşları, halkların birlikteliğini sağlayabilecek ortak paydaları ortaya çıkararak toplumsal tıkanmaların önünü açmalıdır. Şuan çatışmadan ziyade konuşmaya ihtiyaç var. Bizler çözüm sürecini akamete uğratmadan iç barışımızın tesisini başararak Ortadoğu’ya da barışı getirebiliriz. Bu güç, güven ve potansiyele sahip olduğumuza inanıyor ve böyle düşünüyorum. Birlikteliğin öncelikle fikriyatta oluşması gerektiğini aktaran” Akdağ, “Bu ihtiyacı giderebilmenizi temenni ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

 

OHAK-DER / Bahman Hêvîdar

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2014, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER