banner113

Ufuk Uras: Başbakan Ahmet Davutoğlu olacak

Siyasi öngörüleri kuvvetli isimlerden Ufuk Uras Başbakan'ın köşke çıkacağını onun yerine de Ahmet Davutoğlu'nun geçeceğini iddia etti.

Ufuk Uras: Başbakan Ahmet Davutoğlu olacak
A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası’na konuk olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi kurucusu Ufuk Uras cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda yaptığı değerlendirmelerde 2015’te Başbakanlık koltuğuna Ahmet Davutoğlu’nun oturacağını iddia etti.

ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLİR, AHMET DAVUTOĞLU BAŞBAKAN OLUR

İşte Ufuk Uras'ın tahmini:

“Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşti gibi ve cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmayacak. Boşalacak başbakanlık koltuğuna ise aktif bakanlardan birisinin oturacağını düşünüyorum. Şu an söylediğimiz her şey tahmin ve spekülasyon olacak ama önümüzdeki süreçte 2015’e dair bir dizi meselede Türkiye’nin dış politikasında izleyeceği tutumlar son derece kritik olacak. Bu bağlamda başbakanlık için en güçlü adayın Ahmet Davutoğlu olacağını düşünüyorum.”

ERDOĞAN'LA UYUMLU

Bilindiği gibi Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Erdoğan arasında dış politika adına bir ayrım bugüne kadar hiç yaşanmadı. Ayrıca Ahmet Davutoğlu ismi AK Parti tabanında önemsenen hitabet yeteneğine sahip olduğunu Konya'daki mitingde göstererek medyada konuşulmuştu.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 18:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER