banner113

İşte Ak Partili eski Bakanların savunmaları

TBMM Genel Kurulu’nda haklarında soruşturma önergesi verilen eski Bakanlar meclis kürsüsünden iddialara cevap verdi. Bakanlardan sadece Erdoğan Bayraktar kürsüye çıkmadı.

İşte Ak Partili eski Bakanların savunmaları
BMM Genel Kurulu’nda haklarında soruşturma önergesi verilen eski Bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler iddialara cevap verirken, Erdoğan Bayraktar konuşmamayı tercih etti. Görüşmeler sonrasında yapılan gizli oylamada, AK Parti grubu tarafından verilen 4 eski bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu kurulması önergesi kabul edildi.

ZAFER ÇAĞLAYAN: İŞ DÜNYASINA DESTEK ÇIKMAK SUÇSA...

TBMM’de 4 eski bakan hakkındaki soruşturma önergelerinin görüşmelerinde kendisini savunmak için söz alan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 17 Aralık’ta uygulanmaya çalışılan sistematik bir itibarsızlaştırma kampanyası ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Gizlilik kararı olmasına rağmen hakkındaki asılsız iddialara cevap vereceğini söyleyen Çağlayan, “27 yıllık bir sanayicilik geçmişi olan bir işadamıyım. Ben ülkemizin ticaretine, ihracatına, istihdamına katkı yapan her işadamı ile ilgilendim. Benim makamımı, hatta özel kalemimi işadamlarına tahsis ettiğim söylendi, ben bu iddiayı kabul ediyorum. Bu suç ise bu suçu 20 yıldır işlediğimi kabul ediyorum” dedi.

ZAFER ÇAĞLAYAN: SAAT MAL BEYANIMDA VAR

5 aydır aile boyu sıkıntı yaşadıklarının altını çizen Çağlayan, “Büyük bir yalan ile karşı karşıyayız. Basının diline dolamış olduğu saat konusuyla başlamak istiyorum. Bahse konu saatin şahsım tarafından alındığını ve bedelinin tarafımca ödendiğini belirtmiştim. Şahsım ile bazıları yakışmayan ifadeler kullandı. Bir kez daha anlatıyorum, bu saat tarafımca alınmış. Bedeli tarafımca ödenmiş ve mal beyanıma girmiştir. Rıza Sarraf’ın uçağı ile gittiğim iddiasına gelince siz insanların suçlu olup olmadığını nerden biliyorsunuz, ben en azından bilmiyorum. Defalarca hac ve umre ziyareti yaptım. Söz konusu ziyaretimi ben acenta üzerinden gerçekleştirdim, bu ziyaretin tarafımca ödendiğini size belgeleri ile gösteriyorum. (Belgelerini gösterdi)

EGEMEN BAĞIŞ: ARTIK SUSMAYACAK, YUTKUNMAYACAĞIZ

Hakkındaki iddialara cevap vermek üzere kürsüye çıkan eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, “Bu kürsüde böylesine çirkin ve adice kurgulanmış iftiraların hedefinde yer alıyor olmaktan üzüntü ve acı duyuyorum” diyerek, 17 Aralık’tan bu yana gözü dönmüş bir örgütün sistematik bir itibarsızlaştırma çabasına maruz kaldığını söyledi. Şahsına, ailesine, partisine önceden planlanmış olduğu belli olan bir linç kampanyası başlatıldığını ifade eden Bağış, “Hukukun en temel ilkeleri, masumiyet karinesi ayaklar altına alındı. Bizleri ve partimizi itibarsızlaştırmak için organize bir algı operasyonuna girişildi. Tehditle, şantajla bizi susturamayanlar 17 ve 25 Aralık darbe girişimi ile bu sefer aslı astarı olmayan çirkin iftiralarla hakkımızda siyasi darağaçları hazırlamaya kalktı. Başbakanımızın dediği gibi, Allah düşmanımızın bile şereflisini nasip etsin. Bu iddialar ve iftiraların gündeme gelmesinin akabinde yüce Meclis’in huzuruna çıkıp bu kürsüden hesap vermiştik. Herkes konuştu, biz sustuk, iftiralar, yargısız infazlar devam ederken, biz milletin kürsüsünde kendimizi anlatmayı tercih ettiğimiz için bugünü bekledik. Artık susmayacağız, yutkunmayacağız. Bize bu hain kumpası kuranlarla ilgili mücadelemizi bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak. Hiçbir zaman dokunulmazlığımızın arkasına saklanacak tıynette olmadık” dedi.

EGEMEN BAĞIŞ: RIZA SARRAF BAŞVURMADI BİLE

Rıza Sarraf’ı 5 yıldır tanıdığını belirten Egemen Bağış, Rıza Sarraf’tan rüşvet aldığı iddialarına yönelik, “Bu iftira külliyen yalandır, iftiradır. Rıza Sarraf’ın babasına İtalya vizesi başvurusuna yardımcı olmam konusunda yardımcı olmam konusunda 500 bin dolar almışım. Güler misin ağlar mısın? 12 yıllık siyasi hayatım boyunca bende birçok kişinin vize almasına yardımcı oldum. Rıza Sarraf’ın babası için bir vize yardım talebi aldım, vizeye başvurmadılar bile” şeklinde konuştu.

CHP’li bazı milletvekilleri, Egemen Bağış’ın konuşmasını sırtlarını kürsüye dönerek protesto ettiler.

MUAMMER GÜLER: YOLSUZLUK OPERASYONU DEĞİL, OPERASYONUN KENDİSİ YOLSUZLUK

Hakkındaki iddialara cevap vermek için kürsüye gelen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, soruşturmanın başlangıcından operasyon aşamasına gelinceye kadar hukuksuzluk, aykırılık, yetki aşımı, yanlışlıklar içerdiğini söyleyen Muammer Güler, “Bu soruşturma adli nitelik taşımaktan öte, önceden kurgulanan senaryonun ortaya konulmasıdır. Bu operasyon gizli değil, yetkili ve görevli makamlardan gizlenmiş bir psikolojik harekat, itibarsızlaştırma ve hedefi belli bir algı operasyonudur. Gizlilik ve kısıtlılık kararı bulunan, müdafilerinin bile ince yetkileri olmayan dosya ayrıntılarının kasıtlı şekilde saptırılarak kamuoyuna yansıtılması soruşturmanın önceden hedeflenmiş amaçlar için kullanıldığını açıkça ortaya koymaktadır. Kanuna açıkça aykırı biçimde aylarca yürütülen, bakanların şüpheli olarak addedildikleri bu soruşturmadan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının bilgisi yoktur. Gizli olduğu için yayınlanmayan Emniyet Genel Müdürlüğü Operasyon Yönetmeliği’ne de uyulmamıştır. Adli yargılama hakkı ihlal edilmiştir. Oğlumun ve diğer şüphelilerin ifadesi dahi alınmadan, Mali Şube Müdürü, görevden ayrılanlar, 18 Aralık tarihinde gözaltından 1 gün sonra 309 sayfalık bir dosya hazırlanıyor, yeni gelen görevlilere imzalatılmak isteniyor. İmzalamadıkları zamanda 18 tarihi itibariyle savcılığa teslim ediliyor. Bu rapor fezlekeye esas teşkil eden rapordur, hukuka aykırı, derhal imhası gereken delillere yer veren, suçüstü yapma olanağı varken yapmayan adli kolluğun sadece maddi olgu ve durum tespitiyle yetinmek yerine bu raporda bakan olarak şahsımı ve hükümetimizi kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturacak tanımlarda bulundukları görülüyor. Bu görevliler kendilerini savcı, hakim, TBMM Soruşturma Komisyonu yerine koyarak, kesin bir şekilde suç nitelemesi yapmışlardır. TBMM Soruşturma Komisyonu’nun yetkisi kapsamındaki bu işlemlerin adli kollukça yapılmış olması açık bir yolsuzluktur” dedi.

AK Parti grubu tarafından Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar, Muammer Güler ve Zafer Çağlayan hakkında verilen soruşturma komisyonu kurulması önergesi yapılan gizli oylama sonrasında kabul edildi. Yapılan oylamada 469 milletvekili oy kullandı. 453 milletvekili kabul oyu verirken, 9 milletvekili ret oyu verdi, 6 milletvekili çekimser, 1 milletvekili boş oy kullandı.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2014, 23:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER