banner113

İHH 50 BİN YETİM SAYISINI AŞTI

İHH İnsani Yardım Vakfı’nca 2007 yılında başlatılan “Sponsor Destek Sistemi” kapsamında sürekli destek kapsamına alınan 50 bininci yetim Suriyeli Reyyan Necmettin oldu.

İHH 50 BİN YETİM SAYISINI AŞTI

Dünya genelinde 135 ülke ve bölgede yardım çalışmalarını aralıksız sürdüren ve her geçen gün onlarca çocuğun hamiliğini üstlenen İHH, bu çalışmaları kapsamında 2007 yılında yetim çocuklara kendi ayakları üzerinde durana dek düzenli destek sağlayabilmek amacıyla "Sponsor Destek Sistemi" uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle hem Türkiye'de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya anne/babasını kaybetmiş olan yetim çocukların eğitimden sağlığa, sosyal yardımlardan kültürel desteklere kadar farklı alanlarda ihtiyaçları Türkiyeli hayırseverler tarafından karşılanması sağlanıyor.

     Türkiye dâhil 49 ülkede uygulanan "Sponsor Destek Sistemi" kapsamında sürekli destek kapsamına alınan yetim sayısı 50 bin 905’e ulaştı. 50 bininci yetim Suriyeli Reyyan Necmettin oldu. Babasını tıbbi imkânsızlıklar sebebiyle kaybeden Reyyan'ın annesi ise keskin nişancıların açtığı ateşte hayatını kaybetmiş. Suriye içerisindeki el- Birri Vettakva kampında anneannesi ve 4 kardeşiyle yaşayan 12 yaşındaki Reyyan ve milyonlarca insan Kış şartlarının gelmesiyle birlikte Suriye’de daha zor şartlar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Suriye’deki insanlar kış şartlarıyla birlikte daha fazla elin kendilerine uzanmasını bekliyorlar.

     Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" kampanyası

     İHH, Türkiye'nin tüm kesimlerini yetim seferberliğine dahil edebilmek amacıyla 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı destekli "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" adıyla bir kampanya başlatmıştı. Şu an da kampanyaya Eğitim Bir-Sen de destek veriyor.

     İHH Yetim Biriminden alınan bilgiye göre kampanya kapsamında 80 ilde binlerce okulda çalışmalar aktif olarak yürütülüyor.

     Bu arada İhh İnsani Yardım Vakfı Sponsor Destek Sistemi kapsamında Mardin’dede Başta Bilge köyünün tüm yetimleri olmak üzere toplam 194 yetime hamiliğini sürdürmektedir.

İsteyen hayırseverler

www.ihh.org.tr sitesi yetim bölümüne girerek ister Türkiye’de ister dünyanın herhangi bir yerinde bir yetime ayda 90 TL’ye sponsor olabilirler.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 13:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER