banner113

İHH Ermenek’teki Yetimlere Sahip Çıktı

İHH İnsani Yardım Vakfı, tüm Türkiye’nin yüreğine ateş düşüren Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 18 işçinin yetim kalan 29 çocuğunu “Yetim Sponsorluk Sistemi”ne dâhil etti.

İHH Ermenek’teki Yetimlere Sahip Çıktı

     İHH İnsani Yardım Vakfı yetim birimi, madenci ailelerine başsağlığı dilemek, çocuklarına eğitim hayatları boyunca burs desteği sunmak ve ailelerin ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla 15 maden işçisinin ailelesini ziyaret etti. Ziyarette Ermenek bölgesindeki diğer madenlerde çalışan önceki kazalarda hayatını kaybeden madenci ailelerinin eşleri ve çocuklarıyla da görüşülerek gerekli bilgiler alındı.  

     Karaman İHH Yetim Biriminden Raşit Bayrak, ziyaretin tertip edilmesinde desteği olan Ermenek Müftüsü Mehmet Seven ile ERİMDER Başkanı ve Latifağa Mescidi İmam Hatibi Yusuf Bağcalı ve müftülük personeline teşekkür etti.

ÜNİVERSİTEYİ BİTİRENE KADAR DESTEKLENECEKLER

     İHH Yetim Çalışmalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz ise Ermenek’teki yetimlerimize üniversiteyi bitirene kadar destek olacaklarını, üniversiteye başladıklarında ayrıca burs vereceklerini ifade etti. Yılmaz ayrıca Ermenek’teki yetim ailelere ihtiyaç durumlarına göre eşya, kırtasiye yardımlarının da yapılacağını sözlerine ekledi.

YETİM SPONSORLUK SİSTEMİ

      İHH insani yardım vakfı nerde aç açıkta mağdur ve mazlum bir insan varsa yaralarına merhem olmayı prensip edinmiş ümmetin medarı iftiharı bir yardım kuruluşudur. bu çerçevede her açıdan yardıma ve ilgiye muhtaç olan toplumun en zayıf kesimlerinden biri olan yetimlere sahip çıkmak için İHH, sürdürmüş olduğu Yetim Sponsorluk Sistemi ile dünyada 50 ülkede, Türkiye’de de 64 şehirde toplam 52 bin yetime düzenli destek veriyor.     Bu arada İhh İnsani Yardım Vakfı Sponsor Destek Sistemi kapsamında Mardin’de de Başta Bilge köyünün tüm yetimleri olmak üzere toplam 194 yetime hamiliğini sürdürmektedir.

     Ayda 90 TL ile bir yetimin eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve barınma ihtiyaçlarına bir katkı sağlanıyor. İHH Mardin’e bağlı bilge köyündeki tüm yetimlere ve toplamda 194 yetime hamilik yapmayı da sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 12:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER