banner113

Mesud Barzani: Irak haritası değişmeli

ŞİD’e karşı yürütülecek stratejiyle ilgili konuşan IKBY Başkanı Mesud Barzani, Irak haritasının değişmesi gerektiğini söyledi

Mesud Barzani: Irak haritası değişmeli
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Irak haritasının değişmesi gerektiğini, mevcut haritanın gerçek bir yapı üzerine çizilmediğini ve Sykes-Picot’u değiştirmek istediğini söyledi.

Reuters’a konuşan Barzani, IŞİD’e karşı yürütülecek stratejiyle ilgili olarak ABD’li bir generalle bir araya geldiğini söyledi.

''PLANIM SYKES-PİCOT'U DEĞİŞTİRMEK''

ABD’li generalle aralarında geçen konuşmayı aktaran Barzani, ''Benim planımı sordular. Ben planımın Sykes-Picot’u (Ortadoğu’nun şu anki haritasının çizildiği 1916 yılında Fransa ile İngiltere arasında imzalanan anlaşma) değiştirmek olduğunu söyledim'' ifadelerini kullandı.

SYKES PİCOT NEDİR?

Sykes-Picot Antlaşması, 9 Mayıs 1916 I. Dünya Savaşı sırasında, İngiltere ve Fransa arasında kendi çıkarları için yapılan ve Osmanlı Devletinin paylaşılmasını öngören gizli antlaşmadır.

Buna göre Ortadoğu'nun şu andaki mevcut sınırları İngiltere ve Fransa'nın isteği doğrultusunda belirlenmiş ve şekillenmiştir.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 09:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER