banner113

İHD, Kaçırılan 2 İşçinin Serbest Bırakılmasını İstedi

nsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi, HES’ler, baraj yapımı ve kaçırılan işçiler ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

İHD, Kaçırılan 2 İşçinin Serbest Bırakılmasını İstedi
İHD Mardin Şubesi’nde düzenlenen toplantıya, İHD yöneticileri ile kaçırılan işçilerin aileleri katıldı. Burada konuşan İHD Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Dargeçit ilçesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Ilısu Barajı’nın yapımında PKK tarafından alıkonulan 2 kişinin serbest bırakılmasına ilişkin ailelerin istekleri doğrultusunda basın açıklaması düzenlediklerini söyledi.
Daha sonra konuşan İHD Mardin Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Arıkan ise, Siirt’teki baraj kapılarının açılması sırasında 6 insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı. HES ve barajların Güneydoğu ve Doğu Anadolu açısından enerji ve verim bakımından doğa kültürü ve insanlık açısından çok derin tahribatlar oluşturduğunu anlatan Arıkan, "Bu kapsamda Dargeçit sınırlarında Dicle Nehri üzerinde yapılan Ilısu Barajı da Hasankeyf gibi insanlık mirasını yok etmekte, doğal felaketlere neden olmaktadır. Bu barış sürecininin güvenirliğini çok ciddi anlamda zedeliyor" dedi.
Eşi PKK tarafından kaçırılan Fatma Bulut ise, eşinin bir an önce serbest bırakılmasını istediğini söyledi.
Rabia Çiçek de çocuğuyla birlikte eşinin bir an önce bırakılması çağrısında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2014, 23:38

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER