banner113

Demirtaş'tan Bahçeli'ye zeytin dalı

BDP'li Demirtaş, MHP lideri Bahçeli için ilginç bir öneride bulundu.

Demirtaş'tan Bahçeli'ye zeytin dalı
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akil Adamlar Komisyonu için herhangi bir isim önermediklerini söyleyen Demirtaş, komisyona bir de yeni isim buldu. "Bu savaşları erkekler çıkardı, barış olacaksa da kadın arkadaşlar bunun öncülüğünü yapsın" diyen Demirtaş komisyonun yeni isminin ' Akil Kadınlar Komisyonu' olması gerektiğini savundu.

İşte Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları;

BAHÇELİ'YE ZEYTİN DALI
Bu kadar tarihsel süreci nasıl zayıflatırım diye meydan meydan dolaşanlar bu mesajı anlamış değildir. Devlet nasıl olacak diye soruyorlarmış? Bahçeli olsun. Devlet Bahçesiz olmasın. Bu bahçede Isparta'nın gülü de Hakkari'nin lalesi de olsun. Biz önümüzdeki yüzyılları etkileyecek döneme tanıklık ederken öfkeyle konuşmayacağız. Değişim başladı dönüşüm başladı. Bu toprakların tüm gerçekleri bunu istiyor. Sırf Sayın Öcalan doğru söyledi diye karşı çıkanlara tesüfle bakıyoruz. Herkesin birbirine yüreğini açma zamanıdır. Bunları öncelikle vicdan meselesi olarak görmek zamanıdır. Biz bu sürecin akamete uğramamamsı için alınması gereken yasal idari tedbirlerin ne olduğunu ifade ediyoruz. Tarihi sorunun kökü 200 yıl öncesine dayanan bir isyanın bitişini konuşuyoruz.



VEKİLLER VEBAL ALTINDADIR
Yarın Roboski katiam raporu Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda oylanacak.Roboski katliamındaki üstü kapatılabilecek bir durum değildir. Hangi olayı bugüne kadar kapatabildiniz? Yarın Meclis İnsan Hakları Komisyonu'ndaki vekillere sesleniyorum. Yarın kullanacağınız oy çok önemlidir. Yarın oylamaya katılacak milletvekilleri tarihi vebal altındadır. Roboski katliamında varılacak sonuç hükümetin bu sürece nasıl yaklaştığının göstergesidir.

DEVLET ADINA ÖZÜR NEDEN ÇOK GÖRÜLÜR?
İsrail'in özür dilemesine önem veriyoruz. Hangi siyasi amaçla dilenmiş olursaolsun ama İsrail'in özrü önemlidir. Devlet adına özür neden çok görülür? Neden devlet Roboski için özür dilemiyor. O komisyonda bölge milletvekilleri de var. O vekiller sadece gördüklerini raporu yazsaydı yine yeterdi. Bu alt komisyon raporunu kabul etmemiz mümkün değil. Oylarız evet deriz bu da karanlık sayfalarında kaybolur diye düşünmesinler. Burdan helalleşme örneği çıkarılabilir. Biz Roboski katliamının tarihsel hesaplaşmaya dönüşmesini istemiyoruz.

HELALLEŞME DÖNEMİ OLARAK DÜŞÜNÜN
Bu örnek üzerinden bizler helalleşmenin nasıl olduğunu gözler önüne serebiliriz. Sayın Başbakan yarın oylama yapacak komisyona 'büyük devletler hatalar yapar bu hatalardan özür dilemek önemlidir' hatırlatmasını yapmalıdır.Biz Roboski katliamını unutmadık. Ben komisyon üyelerine sesleniyorum. Lütfen daha dikkatli daha vicdani düşünün. Önümüzdeki dönemi olası helalleşme dönemi olarak düşünün. Roboski katliamına evet mi hayır mı denilecek?

DİYARBAKIR'DA BEDAVA EKMEK DAĞITMIYORLARDI
Hepimiz Orta Doğu tarihinde gerçekleşmiş en büyük Nevruz kutlamalarına tanıklıkettik. Diyarbakır mitingi Orta Doğu tarihine geçmiş durumda.Diyarbakır'da 2 milyon insan niye meydanları doldurur? Herkesin bunu anlaması lazım. Orada yaşanan halk refarandumunun iyi yorumlanmaması gerekir. Orada bedava makarna, kanepe, ekmek dağıtılmıyordu. 

www.habername.com

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2013, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER