banner113

Fırıncılara hijyen eğitimi verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokol doğrultusunda Mardin Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda fırın işletmecisi ve fırın çalışanlarına yönelik Hijyen Eğitimi Kursu verildi.

Fırıncılara hijyen eğitimi verildi
Hijyen Eğitimi programına Mardin il ve ilçelerinde faaliyet sürdüren fırın işletmeci ve çalışanlardan oluşan 100 kişi katıldı. Hijyen Eğitimine katılımcıların yanı sıra Türkiye Fırıncılar Federasyonu temsilcisi, Mardin Fırıncılar Odası Başkanı Murat Sara ile Kızıltepe Esnaf ve sanatkâr odası Başkanı Zeynettin Ayav katıldı.

Programda Mehmet Salih Söğüt açılış konuşmasını yaptı daha sonra Gıda ve Yem Şube Müdürü Hüseyin Kahraman katılımcılara” Hijyen ve Sanitasyon, Türk Gıda Kodeksi Hijyen Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği konularında sunum yaptı.”

Gıda ve Yem Şube Müdürü görevli Gıda Mühendisi Erdal Kaya’nın fırın işletmelerine yönelik yapmış olduğu Hijyen yönetmeliği ve işyeri sorumlulukları ile Ekmek Hastalıkları konulu sunumlarının bitiminden sonra katılımcılara yönelik Sınav yapıldı. Sınav sonucunda başarılı olan katılımcılar Hijyen Sertifikası aldı.



Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Hijyen ve sanitasyon eğitimlerine periyodik olarak devam edileceğini bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2013, 01:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER