banner113

Mahkûmlar Aşçılık kursunu tamamladı.

Kızıltepe cezaevinde bulunan Hükümlü ve Tutukluların tahliyelerinden sonra topluma adapte olmaları için başlatılan rehabilite çalışmaları kapsamında açılan ve tahliyelerinden sonra iş ve meslek sahibi olabilmeleri amacıyla açılan ve usta öğretici tarafından verilen aşçı çırağı kursunu tamamlayan kursiyer mahkûmlara kurs bitirme sertifikasını verildi.

Mahkûmlar Aşçılık kursunu tamamladı.

Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 4 ay süren ve 40 mahkum kursiyerin 272 saat kurs gördüğü aşçılık kursunda, Hijyenlik ve iş güvenliği dersleri ile beraber, içinde Çorba, Salata, sıcak yemekler, pilav ve yöresel yemeklerin yapılışını öğreten yemek derslerinde kursiyerlere aşçı çırağı olma imkanı sağlandı.

Kursunun son gününde Aşçı çırağı Kursunu başarı ile tamamlayan mahkumlara, düzenlenen tören ile Aşçılık çırağı belgesi verilmesinin ardında kursa katılan mahkumlar tarafından Protokol üyelerine, Cezaevi yönetimine ve cezaevindeki mahkumlara kendi hazırladıkları yemekler ikram edildi.

Kursiyerlere kurs bitirme belgeleri verilirken, Kızıltepe cumhuriyet başsavcısı Ramazan Esen tarafından Kursta eğitmenlik yapan usta öğretici Hikmet Ölçer’e katkı ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi.

Törene katılan Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Esen ile Cezaevi savcısı Ahmet Aslan, Ceza İnfaz Kurumumuzda bulunan Hükümlü ve Tutukluların tahliyelerinden sonra topluma adapte olmaları ve topluma kazandırılması için rehabilite ve meslek edindirme çalışmaları kapsamında iş ve meslek sahibi olabilmeleri için, açtığımız Aşçılık çırağı kursunda usta öğretici tarafından verilen aşçı çırağı kursu tamamlanmış olup, kurs bitirme sertifikasını almaya hak kazanan hükümlü ve tutuklulara belgelerini verdik. Kursta öğrendikleri dersler kapsamında kendi pişirdikleri yemekleri bize ikram ettiler. Bu arkadaşlarımız tahliye olduklarında artık rahatça iş bulacaklarına olan inancımız tamdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dediler.

Törene savcıların yanı sıra Cezaevi müdürü Mehmet Zahir Aydın. Halk eğitim merkezi müdürü M.Hadi Gökdemir ve cezaevinde bulunan mahkûmlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2013, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER