banner113

CHP vatandaşlık tanımını değiştirdi : 'Ne Mutlu Eşitim Diyene'

CHP Milletvekili Atilla Kart'ın "Ne mutlu eşitim diyene!" çıkışı, vatandaşlık tanımı tartışmasında yeni bir sayfa açtı

CHP vatandaşlık tanımını değiştirdi : 'Ne Mutlu Eşitim Diyene'
Anayasa'nın değiştirilmesi teklif dahi edilemez ilk 3 maddesiyle ilgili tartışma devam ederken, CHP 'den ezber bozan bir çıkış geldi. CHP'li Atilla Kart , "Ne mutlu eşitim diyene" dedi.

CHP Milletvekili Atilla Kart: "OLAYI GÖTÜRÜP T.C. VATANDAŞLIĞI, TÜRK VATANDAŞLIĞI NÖTR VATANDAŞLIK GİBİ KAVRAMLARA SIKIŞTIRMAYA DA GEREK YOK."

Uzlaşma Komisyonu üyesi Atilla Kart, yeni anayasada "Eşit yurttaşlık" görüşünü savundu; "Kürtleri Türkleştiren politikalardan artık vazgeçmek gerekiyor" dedi...

Atilla Kart: "EFENDİM TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DE BENZER TALEPLERİ VAR. OLABİLİR. TERÖR ÖRGÜTÜ NE DÜŞÜNÜRSE DÜŞÜNSÜN. UMURUMUZDA DEĞİL."

İlk 3 maddenin değiştirilmesine karşı çıkan CHP milletvekili, "Türk milleti" ifadesinin yeni anayasada da yer alması gerektiğini söyledi.

CHP'li Kart: "MUSTAFA KEMAL ANAYASA'DA AĞIRLIKLI OLARAK TÜRKİYE AHALİSİ ANLAMINI KULLANIYOR. "

AK Parti , Atilla Kart'ın önerisine temkinli yaklaştı. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın , CHP'nin uzlaşma komisyonuna farklı bir teklif sunduğu hatırlattı.

AK Parti'li Aydın: "CHP'NİN HANGİ GÖRÜŞÜNE İTİBAR EDECEĞİMİZE BİZ DE ŞAŞIRDIK. HER VEKİLİ CHP GRUBU ADINA ADETA KONUŞUYOR."

Ahmet Aydın, "CHP, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığını önerirse aynı noktada buluşabiliriz" diyerek kapıyı açık bıraktı. MHP ise vatandaşlık tanımının tartışılmasına tepkili.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan : "TÜRK MİLLETİ İFADESİNİ DEĞİŞTİRMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR."

www.habername.com

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2013, 20:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER