banner113

Cemil Çiçek'ten küfür ve uslüp uyarısı!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, düzenlediği basın toplantısında 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nı değerlendirdi.

Cemil Çiçek'ten küfür ve uslüp uyarısı!
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, gelecek yasama yılında daha yapıcı bir üslubun Genel Kuru'la hakim olmasını temenni ederek, bu konuda herkesi göreve ve sorumluluğa çağırdı.

Meclis'in, kaba sözlerin kullanıldığı mekanlar olamayacağına işaret eden Çiçek, "Meclis, eylemlerin yeri de değil" dedi.

Cemil Çiçek, geçen dönemlerle karşılaştırıldığında bu yasama döneminin çok daha gergin ve üslup bakımından kırıcı geçtiğini belirtti.

2011 seçimlerinden sonra, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan konuşmalarda, kaba ve yaralayıcı sözlere yönelik bir tarama yaptıklarını anımsatan Çiçek, bu çalışmayı da 27 Şubat 2013'te liderlere gönderdiğini anımsattı.

Ancak, aradan geçen süre zarfında Genel Kurul'da kullanılan ifadelere bakıldığında, maalesef olumlu bir gelişme olmadığı, asla tasvip edilmeyecek ifadelerin hala kullanıldığını kaydeden Çiçek, "Milli mücadeleyi yürüten gazi Meclis'e ve aziz Türk Milletinin temsilcilerine yakışmayan bu ifadelerin Meclis’in, milletvekillerinin ve genel olarak siyaset kurumunun halk nezdindeki itibarını zedelediğini üzüntüyle müşahede ediyorum" dedi.

GELDİĞİMİZ NOKTA TATMİNKAR DEĞİL

Ciçek konuşmasına şöyle devam etti: Anayasa 19 defe değişmiş, bütünlüğü kalmadı. Felsefesi ve önceliği günümüz ihtiyaçlarına cevap veremiyor. Epey çaba sarfedildi. 24 bin sayfayı aşan döküman oluştu. Ama bu kadar çabaya rağmen geldiğimiz nokta tatminkar değildir.

Geldiğimiz nokta tatminkar değildir. 48 madde yerine mümkünse tamamında anlaşsaydık ama bu işin içerisine girdikçe ne kadar zor olduğunu hep beraber görüyoruz. Yapılan açıklamalar, değerlendirmeler işimizi de çok kolaylaştırmıyor.

TERÖR SORUNU

En başta gözardı ettiğimiz husus, terörün dış bağlantılarıdır. Terör konusu bir iç politika konusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en temel, en can yakıcı ve en çok kayıplara sebebiyet veren konuların başında geliyor

Türkiye bu sorunu çözecektir. Bu sorunu çözülmesini istemeyenler isteyenlerden daha fazladır. Terör iç politika malzemesi değildir.

Hiç bir terör örgütü dış destek olmadan varlığını sürdürmesi mümkün değildir. Sorunu çözmek için uğraşıyor ama bitmesin diyen dış ittifak var. Terör uluslararası enstrüman olarak kullanılıyor.

Bir taraftan hak deyip özgürlükle bağdaşmayacak sorumsuzluktan kaçmak gerekir. Kanunsuz eylemler varsa devletin ilgili birimleri gereğini yapar. Benim söylediğim hususlar bana mahsus değil. Bu örgütün hangi alanlarda destek gördüğü europol'un 2013 raporunda var.

Böylesine acımasız dünyada yaşıyoruz. Bana hiçbir ülke sizinle işbirliği yaptık arka arkaya üç tedbir sayamaz.

TUTUKLU VEKİLLER

Eğer mahkeme kaldırılıyorsa görev alanı değiştiriyorsa ihtiyaçtan kaynaklanıyor. İktidar ve muhalefet o görüntülerden rahatsız oldu. Yerine kurulan mahkemenin aynı hatalara düşmemesi gerekir. Adli kontrol müessesini çalıştırın ve yargılamasını yapın ve suçu sabit görülürse tutuklayın denildi. Yargı ya davayı bitirerek ya da getirilen imkanlarla çözüm üretemedi. Anayasanın en evvel değişmesi gereken 83. ve 14. maddesidir. Demokrasi açısından bir çok eksikliği olan maddeler. Bu konuda mutabakat sağlanamadı.

BDP'NİN BAYRAM SONRASI MECLİS TOPLANSIN TALEBİ

Meclis toplanabilir. Gündemimize gelmiş herpangi bir paket ya da tasarı söz konusu değil. İhtiyaç varsa hükümet tayin edecektir. Çalışmaktan kaçınmayız.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER