banner113

BDP'den çarpıcı iddia

BDP, Rojava'da El Nusra'nın saldırılarını protesto ederek, "El-Nusra Cephesi'ne bağlı çetelerden oluşan saldırganların Türkiye hükümeti tarafından da destekleniyor oluşu, endişelerimizi daha da arttırmaktadır" dedi.

BDP'den çarpıcı iddia
ANKARA- Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Merkezi, Rojava'daki çatışmalara ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Serêkanîyê ve Afrîn kentleri başta olmak üzere Rojava'daki (Suriye Kürdistanı) Kürt Savunma Birlikleri'ne ve sivillere dönük saldırılar partimizi derinden kaygılandırmaktadır. El-Nusra Cephesi'ne bağlı çetelerden oluşan saldırganların Türkiye hükümeti tarafından da destekleniyor oluşu, endişelerimizi daha da arttırmaktadır" denildi.

El-Nusra gibi suç örgütleri ve maşalarla gerçekleştirilen her operasyonun sadece Rojava'daki Kürtlerin değil, Türkiye, Irak ve İran'daki Kürtlerin de tepkisini çektiğini ifade eden BDP, şöyle dedi: "AKP Hükümetini, bölgede istikrarsızlık yaratacak tutumundan derhal vazgeçirmeye çağırıyoruz. AKP Hükümeti'nin, devam eden demokratik çözüm süreciyle tamamen ters düşen bu politikaları, hem güvensizliğin artmasına hem de provokasyonlara zemin hazırladığını belirtmek isteriz. BDP olarak, Rojava'daki Kürt Yüksek Konseyi ile ve Kürdüyle, Arabıyla, Ermenisiyle bölge halklarını bu çetelere karşı savunan YPG'nin büyük direnişini en içten duygularımızla selamlıyoruz ve yanlarında olduğumuzu bu vesileyle tekrar deklare ediyoruz."

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2013, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER