Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde Bir İlk Daha

Bir hastaya ilk kez geçici kalp pili takma işlemi gerçekleştirildi...

Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde Bir İlk Daha

Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde hastanın hayatını kurtarmada çok büyük önemi olan geçici kalp pili ilk defa bir hastaya takıldı.

Konuya ilişkin alınan bilgiye göre, Hastanenin acil servisine getirilen 82 yaşındaki bir hasta Acil Tıp Uzmanı Enes Güler tarafından muayene edilerek, Kalp blokları içinde en tehlikeli ve ölümcül olan 3. Derece blokların birçoğuna kalp pili (pacemaker) takılması gerektiği teşhisi konması üzerine hava koşullarının da sevke müsait olmaması üzerine Kızıltepe Devlet Hastanesinde Uz. Dr. Güler tarafından defibrilatör cihazını kullanarak geçici kalp pili (transkutanöz pace) takma işlemi gerçekleştirilerek hastanın Koroner Anjiyo Merkezine sevkine kadar hayati tehlike yaşamamsı sağlandı.

Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde ilk defa yapılan müdahale ile ilgili Başhekim Uz.Dr. Derdar Kalkan tarafından yapılan bilgilendirmede şu açıklamaya yer verildi: “19 Mart 2022 tarihinde Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi’ne gece saatlerinde acil servise N.Ö. adlı hasta baygınlık ve genel durum bozukluğu ile getirildi. Nöbetçi Acil Tıp Uzmanı Enes Güler tarafından muayene edilen 82 yaşındaki kadın hastada, mortalitesi yüksek olan kalp bloğu bozukluğu 3. Derece AV Tam Blok tespit edildi. Kalp blokları içinde en tehlikeli ve ölümcül olan 3. Derece blokların birçoğuna kalp pili (pacemaker) takılması gerekmektedir.

Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda hastanın Koroner Anjiyo Merkezine sevki planlandı; ancak kötü hava koşulları, yolların kar ve buzlu olmasına bağlı yol açma çalışmaları sürdüğü için sevk işleminin biraz gecikmeli olabileceği söylendi. Bunu öğrenen Acil Tıp Uzmanımız Enes Güler durumu kritik, nabzı çok zayıf ve tansiyonu çok düşük olan hastaya acil servis kırmızı alanda hastanın hayatını kurtarmada çok büyük bir önemi olan, defibrilatör cihazını kullanarak geçici kalp pili (transkutanöz pace) takma işlemini gerçekleştirmiştir. Sevk öncesi hastaya kontrol EKG çeken acil tıp uzmanımız 2. Çekilen EKG’de hastada eş zamanlı kalp krizi olduğunu da fark ederek medikal yükleme doz tedavisini de vererek ileri merkeze hastanın güvenle sevk edilmesini sağlamıştır. İleri merkezde acil anjioya alınan hastanın damarlarının tıkalı olduğu fark edilerek stent takıldı. Hastanın hayati durumunun iyi olduğu takip ve tedavi amaçlı Koroner Yoğun Bakımda olduğu öğrenildi.

Hastanın hayatını kurtarmada çok büyük bir önemi olan Geçici kalp pili (transkutanöz pace) uygulaması hastanemizde ilk defa Acil Tıp Uzmanımız Enes Güler tarafından uygulanmış olup Gösterdiği başarıdan dolayı Hastane Yönetimi olarak kendisini tebrik ediyor hastamıza da acil şifalar diliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2022, 11:35

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER