banner113

BDP'den Ak Partiye Siyah Çelenk

Ak Parti lçe teşkilatı önüne siyah çelekn bırakmak isteyen BDP'lilere polis izin vermedi.

BDP'den Ak Partiye Siyah Çelenk
 Kızıltepe BDP ilçe teşkilatı, Polisin AK Parti ilçe başkanlığına yürümesine izin vermeyince Temsili Ak Parti teşkilatının önüne siyah çelenk bıraktı.

 

Özgürlük meydanında bulunan BDP ilçe binası önünde toplanan partililer, eski hastane caddesi üzerinde bulunan Ak Parti ilçe başkanlığı önüne kadar yürüyüş yaparak siyah çelenk bırakma isteğine Emniyet izin vermedi.

 

Polisin yürümekte ısrar ederseniz önce tazyikli su ve ardından gaz kullanarak grubu dağıtacakları anonsu üzerine parti yöneticileri cadde üzerinde bulunan çöp konteynırın üzerine Akp ilçe örgütü yazarak siyah çelengi içine bırakıp basın açıklamasında bulundular.

 

Basın açıklamasında bulunan BDP il başkanı yardımcısı Şaban Karakaş, faşist Akp’nin polisi bize izin vermediği için bu şekilde bir protesto eylemi gerçekleştirdiklerini açıklayarak Ergenekoncular gibi bir gün Erdoğan’ında halka hesap vereceğini, cezaevlerinde açlık grevinde bulunanların taleplerine hükümetin duyarsız kaldığını belirterek, açlık grevini destekleyip selamladıklarını hep yanında olacaklarını söyledi. Karakaş, Tabela partisi olan Ak Partiyi böyle tarihin çöplüğine gömeceklerini iddia etti.

 
Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı eylemde partililer basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. Basın açıklamasına Kızıltepe Belediye Başkan vekili Haşim Baday’ın da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2012, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER