banner113

İstanbul ve Zonguldaklı işadamları Kızıltepe´de kardeşlik sofrasında buluştular

Bayram boyunca güneydoğu illerine gelen iş adamları binlerce yoksulun kapısını çaldı. Getirdikleri hediyeleri ve kurban etlerini yoksullara veren iş adamları evlerde oturup yoksularla dertleşti.

İstanbul ve Zonguldaklı işadamları Kızıltepe´de kardeşlik sofrasında buluştular
 Akşam yemeği için ise Kızıltepeli köylüler iş adalarına unutmayacaklarını bir jestte bulundu. Aşağı Hatunlu köyünde köylüler köy ortasında misafirleri ağırlayabilmek için çadır kurdu. Kardeşlik çadır adı verilen çadırda köylüler ve iş adamları bir araya geldi. Misafirler için özel günlerde sade kuzu etinden yapılan bölgeye özgü Hamis yemeği yapıldı. Yemekten sonra İş adamlarına yine bölgeye özgü Mırra kahvesi ikram edildi. Bir araya gelen iş adamaları ve Kızıltepeliler birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Ev sahipliği yapan Kanco Aydın, iş adamlarının bayramda kendi memleketlerini bırakıp ziyaretlerine gelmelerinin büyük bir fedakârlık olduğunu söyledi. Kardeşliklerinden dolayı gurur duyduklarını ifade eden Aydın:”Kendi çoluk çocuklarını bıraktılar. Biz onların gelmesini her zaman bekliyoruz. Ve geldikleri zaman onlarla gurur duyuyoruz. Hepimiz kardeşiz. Bunlar kardeş görevlerini yapıyorlar. İnşallah aynı şekilde bizde gidip bu kardeşlerimizi ziyaret edeceğiz. Onların evine gittiğimiz zaman da onlarla gurur duyacağız ve memnun olacağız.  Biz kardeşlerimizi çok seviyoruz. Allah onları sevsin.”ifadelerini kullandı.

 

Rodi Mood tekstil sahiplerinden iş adamı Fettah Kazancı kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dille getirdi. Kazancı, buradaki insanların misafirperverliği eklenince yemekleri daha da güzel oluyor. Çünkü bu insanların güzelliğini tadı var bunun içerisinde.” ifadelerini kullandı.


Mehmet DOĞAN|Kızıltepe/Mardin                                                                        

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2012, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER