banner113

Akdağ Zergan Deresinin % 43’lük Kısmı Tamamlandı

AK Parti Mardin Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Çevre Komisyonu Üyesi olan Abdurrahim Akdağ Zergan Deresinin %43’lük kısmı tamamlandı.

Akdağ Zergan Deresinin % 43’lük Kısmı Tamamlandı
Akdağ,yaptığı açıklamada, "230 bin nüfusu olan bir ilçenin ortasında böyle bir derenin pis suyun akışı günümüzde insanımıza yakışan bir durum değil.Ak Parti Hükümeti olarak dere ıslahları, içme suyu projeleri ve yapımı ile ilgili çığır açtık.Kızıltepe ilçemizin daha yaşanılabilir bir ilçe olması için üstümüze düşeni yapacağız.

Zergan dersinin % 43lük kısmı bitti, Çalışmalarımız devam ediyor.

Gümüş, Gündük-1 ve Gündük-2 Dereleri kazı işi, Gümüş Deresinde 12420 mt. sedde dolgusu, Gümüş Deresi birleşim öncesi 4860 mt. taş tahkimat işi, Gündük-1 Deresinde 1950 mt. kargir taş duvar imalatı, Gündük-1 Deresinde 8 adet Tip-3 menfez yapımı, Gündük-2 Deresinde 900 mt. kargir taş duvar imalatı tamamlanmıştır.Yaklaşık olarak Derenin % 43’lük kısmı bitmiştir.

Hava şartları uygun olursa çalışmalar devam edecektir.Sizlerinde bildiği gibi bazı kısımlarda Kızıltepe Belediyesinin kamulaştırma yapması gerekmektedir.Kamulaştırma işlemlerini belediyemiz gerçekleştirir ise Zergan deresinin ıslahı belirtilen süreden önce bitecektir.Şayet Kızıltepe Belediyesi imzaladığı sözleşmeye göre kamulaştırma yapmazsa diğer kısımlarda çalışmalara devam edilecektir.Umarım böyle bir durum ile karşılaşmayız.

Dere ıslahları, İçme suyu ile ilgili Ak Parti hükümeti olarak Mardin de Altın çağımızı yaşamaktayız.Önümüzde ki günlerde Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın Yaptığı içme suyu ve dere ıslahları ile ilgili Çalışmaları Kamuoyu ile paylaşacağız.

Zergan Deresinde yapılacak olan işlemlerin tamamı aşağıdadır.

"İlçe merkezinden geçen, Gündük-1, Gündük-2, Zergan ve Gümüş derelerinin projeleri, bölgemiz DSİ 10. Bölge Müdürlüğüne hızlı bir şekilde tasdik edilmesini sağladık, DSİ Genel Müdürlüğü aynı şekilde projeyi kabul edip bölge müdürlüğümüze gönderdi. Derenin çevre korkuluk detayı Midyat taş kaplama ile yöre tarihine uygun şekilde yapılacak. Dere taş kaplama şeklinde olacak. Yeni yapılacak proje kapsamında, Gündük-1 deresinde, çift taraflı bin 750 metre kargir taş duvar inşaatı, çift taraflı bin 750 metre demir korkuluk, bin 750 metre dere tabanı betonu, 11 adet menfez yapılacak.

Gündük-2 deresinde, çift taraflı 2 bin metre kargir taş duvar inşaatı, çift taraflı 2 bin metre demir korkuluk, 2 bin metre dere tabanı betonu 8 adet menfez yapılacak.

Gümüş deresinde, Sedde imalatı, çift taraflı bin 450 metre istifli ve istifsiz taş tahkimatı, çift taraflı 9 bin 450 metre Midyat taşı kaplamalı demir korkuluk, 9 bin 450 metre dere tabanına perde imalatı, 10 adet menfez, 30 adet seki yapılacaktır."

 

C:UsersECANBU~1AppDataLocalTempRar$DR02.4143PA060208.JPG

 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 15:20

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER