banner113

BDP Gençlik Meclisi Kongresi başladı

BDP Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi için binlerce genç, "Genç başladık genç başaracağız" sloganıyla Amed'de bir araya geldi.

BDP Gençlik Meclisi Kongresi başladı
 Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen kongre için farklı kentlerden yola çıkan gençler sabah saatlerinde Amed'e ulaştı. Kongrenin gerçekleştiği alanda polis yığınağı dikkat çekerken, kongre salonuna girişte izdiham yaşandı. 

"Diriliş ruhunun coşkusu ile Amed kurultayına bin selam", "Savaşta da barıştan da seninleyiz Ey Serok", "Devrim hakikatiyle özgürleşen genç kadın özgür yaşamın gücüdür", "Kahrolsun kölelik ve egemenlik yaşasın demokratik sosyalizm mücadelemiz" gibi pankartların asıldığı salona Abdullah Öcalan, PKK'nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan, Ali Çiçek, Mahsum Korkmaz (Egit) ile Zeynep Kınacı (Zilan) ile devlet güçleri tarafından katledilen Şerzan Kurt, Şahin Öner, Paris'te katledilen 3 Kürt kadın devrimcinin fotoğrafları da salona asıldı. Sahneye de yine Abdullah Öcalan'ın posteri ile BDP bayrağı asıldı. 

Muğla'dan gelen gençler, daha önce polis tarafından katledilen Şerzan Kurt'un fotoğrafı eşliğinde salona girdi, gençlerin girişi esnasında salondan "şehid namirin" sloganları yükseldi. 

Kongreye Kuzey Kürdistan kentlerinin yanısıra Türkiye metropolleri, PYD gençliği, Bask Abertzale Solu Militan Gençliği, Arjantin Guevaracı Hareket, Norveç Kızıl Parti Gençliği, Ermeni Gençlik Federasyon, Lübnan İlerici Gençlik, Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü, Goran Partisi, YNK, PÇDK, Komelay Gencani Welatprazî Kurdistan, Güney Kürdistan Bağımsız Gençlik Örgütleri, HDP bileşenleri, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi, Sosyalist Demokrasi Partisi, Hêvi LGBTT, Sosyalist Gençlik Derneği, EMEP gençliği, TÖGP, Türkiye Gerçeği (Söz dergisi), HDK Gençliği, Devrimci Öğrenci Birliği gibi bir çok gençlik örgütü temsilcisi, BDP'li milletvekilleri, PM ve MYK üyeleri katıldı.


http://www.haberdiyarbakir.com

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2013, 16:06

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER