banner113

Kızıltepe Dershaneler Birliği: Dershanelerin kapatılmasından en çok zararı bölgemiz görür

Kızıltepe Dershaneler Birliği basın toplantısı ile dershaneleri kapatma kararına karşı çıktı. Eğitim meselesinin toplumun tüm kesimini ilgilendirdiğini belirten açıklamada; “Şayet faydalı bir şey olursa kapılara ilk biz kilit vururuz. Ancak bu çok yanlış bir uygulama.” açıklamasında bulunuldu.

Kızıltepe Dershaneler Birliği: Dershanelerin kapatılmasından en çok zararı bölgemiz görür

İstemeyerek kedilerini bir tartışmanın ve ‘rantçı’ gibi ağır ithamların içinde bulduklarını belirten dershaneciler, hakarete varan ithamları kesinlikle kabul etmediklerini bildirdi. Dönüştürme kararının ilk önce kapatma, sonra açık lise daha sonra ile akademik lise olarak dayatılmasının durumun ne kadar kuşkulu olduğunu gösterdiği kaydedildi. 15-20 bin nüfuslu Dargeçit ve Derik ilçelerinde dönüştürmenin nasıl olacağını dile getiren birlik, açıklamada bin ila bin 500 lira veremeyen velilerin 10 bine varan koleje ücretini nasıl ödeyeceğini sordu. Seçkin Kadro Dershanesi Müdürü Fesih Aydın’ın okuduğu açıklamada, iş adamlarının bölgeye yatırım yapmadığı hatırlatıldı ve mevcut yatırımların kapatılmasının iş dünyasından kuşku uyandıracağı uyarısında bulundu.

Bölgede eğitim alanındaki derslik, ve öğretmen gibi eksikleri dile getiren Aydın:” Milli Eğitim Bakanlığı öğrenciler kendi bünyesinde sınava hazırlasa bile totalin yüzde 52’sini oluşturan mezun öğrencilerin durumu ne olacak? Güneydoğu gençler dershaneler kapatılırsa batı illerindeki üniversiteleri nasıl kazanacaktır? Örneğin güneydoğudaki gençler liseyi bitirdikten sonra birkaç yıl dershanelerde hazırlanıp ancak üniversiteleri kazanabilmektedir. Dershaneler kapatılırsa gençler üniversiteyi nasıl kazanacaktır? “ gibi çeşitli sorular sordu.

‘Kapatmanın faydası olacaksa ilk kilidi biz vururuz; ancak bu çok yanlış bir karar’

Final Dergisi Dershanesi Müdürü Zafer Ulaş Güneş ise yaptığı açıklamada: “Her şeyden önce eğitimciler bulundukları toplumun uzun yıllar sonrasını ve kuşakları düşünmek durumundadırlar. Buna göre yetişmişlerdir. Sosyal alanda, toplumsal alanda bu inceliğe sahip insanlardır. Biz yıllardır bu işin içinde olan ve toplumumuzda, ilçemizde, ilimizde, farklı yerlerde bulunduğumuz süreç içerisinde bunları gördük. Bizim için önemli olan şudur; çocuklarımızdır ve yarının gençleridir. Burada temel husus şu; eğer bir değişiklik varsa yapılacaksa bunun adı dönüşüm kapatma gibi kelimelerden ziyade biz bir defa bu kapatma kelimesini etik bulmuyoruz ve bu kelimeyi gerçekten doğruda bulmuyoruz. Yanlış buluyoruz. Eğer yapılacak bir değişim varsa ve bu eğitim adına yapılacaksa ve doğru bir şeyse buna öncelik edecek olan bizleriz. Gerekirse yarından itibaren de kapımıza kilit vurmaya hazırız. Eğer doğru bir şey yapılacaksa. Ama biz bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Yanlış olan bir şey sonucunda da kapılara kilit vurulacaksa bunu biz vurmadığımız müddetçe de bu kilit vurulamaz. Bunu da belirtmek istiyoruz.” Şeklinde konuştu

 

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2013, 10:36

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
elif  aydemir
elif aydemir - 10 yıl Önce

ben elif kızıltepe seçkin kadro dershanesinde öğrenciyim bende dershanelerin kapatılmasına karşıyım

SIRADAKİ HABER