banner113

Unat;”Soylu Mücadelede 22 İnci Yıl”

Büro memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat Sendikalarının Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı

Unat;”Soylu Mücadelede 22 İnci Yıl”
UNAT açıklamasında Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda hak mücadelesi vererek, ilkeli duruşu ve elde ettiği kazanımlar sayesinde kamu görevlilerimizin tercihi olan sendikamız Büro Memur-Sen, 22 inci kuruluş yıldönümünü kutluyor.

 

19 Nisan 1995 yılında kurulan sendikamız Büro Memur-Sen, az sayıdaki yürekli insanla yola çıktı ve yıllarca ötelenmiş, verilmemiş hakların alınması için, Sadece kamu çalışanının hakkını aramak için hizmet mücadelesine başladı.

 

Kurulduğumuz günden itibaren kamu görevlilerimizi hiçbir zaman dininden, ırkından, mezhebinden, siyasi görüşünden dolayı ötekileştirmeden, her zaman kamu görevlilerimizi birleştiren bir sendikal anlayışla hareket ettik. Sendikamızın tek düşüncesi, hizmet kolumuzdaki kurumlarda görev yapanlar başta olmak üzere, tüm kamu görevlilerimizin en iyi haklara kavuşması oldu. Bunun için sendikamız Büro Memur-Sen, sendikacılığı toplumu bölen, kamplaştıran, kamu görevlilerinin üzerinden siyaset yapan bir anlayışa hiçbir zaman taşımadı. Sendikamız, bir yandan kamu görevlilerimizin haklarını savunurken diğer yandan da ülkemizin daha fazla demokratikleşmesi, kalkınması, insan hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi, toplumun sivilleşmesi gibi konularda sorumluluğunu yerine getirdi.

 

İlkeli ve etkili sendikacılığımız, haksızlıklar karşısındaki dik duruşumuz sendikamızı kamu görevlilerimizin tercihi haline gelmesini sağladı. Kamu görevlilerimizin haklı tercihi ve teşkilatlarının özverili çalışmalarıyla sendikamız kurulduğu günden itibaren her yıl üye sayısını düzenli olarak arttırmayı başardı. Son yıllarda artırdığımız üye sayımız ile dikkat çekerek 2010 yılında 17 bin olan üye sayımızı 2011 yılında 33 bine, 2012 yılında ise 46 bine çıkararak genel yetkili sendika olduk. 2013 yılında 48 bin, 2014 yılında ise 50 bin 2015 de 60 bin, 2016 yılında 70 bin üzerindeki üye sayımızla genel yetkimizi sağlamlaştırdık. Hizmet kolumuzda en büyük sivil toplum örgütü olmanın gururunu yaşayarak 100 bin üye hedefimize emin adımlarla ilerlemekteyiz.

 

Sendikamız Büro Memur-Senin bu büyük başarısının altında şüphesiz kurucu yönetim kurulu üyelerimizden üyelerimize, işyeri temsilcilerimizden şube yönetimimize, şube başkanlarımızdan genel merkez yönetim kurulu üyelerimize kadar bu kutlu yola baş koyanların inanarak, azim ve kararlılıkla çalışması yatmaktadır. Bu başarı, tüm Büro Memur-Sen ailemizindir. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle sendikamıza gönül veren, hizmet eden, büyümemizde ve güçlenmemizde emeği geçen kurucu yönetim kurulu üyelerimize, tüm teşkilatımıza ve üyelerimize teşekkür ediyor, sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Başta Memur senin Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan olmak üzere ahrete intikal eden tüm dava erlerine rahmet diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 16:14

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER