Bölge Üniversiteleri Rektörleri Mardin’de buluşacak

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alan üniversitelerin genel durum değerlendirmesini yapmak 20 üniversite rektörü Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde toplanacak.

Bölge Üniversiteleri Rektörleri Mardin’de buluşacak

Bölgede bulunan Üniversiteler ile ilgili konuları yerinde değerlendirmek amacıyla iki oturum şeklinde düzenlenecek toplantıya Mardin Artuklu Üniversitesi’nin yanı sıra Harran Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Siirt Üniversitesi Fırat Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi rektörleri katılacak.

Bölgedeki üniversitelerde eğitimlerini sürdüren öğrencilerin ve bu üniversitelerde görev yapan idari ve akademik personelin akademik ve sosyal boyutundaki sorunların masaya yatırılacağı tahmin ediliyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Bölge Üniversiteleri Rektörleri Toplantısıyla ilgili görüş belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, toplantının Artuklu Üniversitesi ve şehir tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

                                                                            

Ağırakça, toplantıda bölge üniversitelerinin meselelerini, her manada bütün yönleri ile değerlendirmeye, tartışmaya çalışacaklarının altını çizerek “Bölge üniversiteleri rektörleri olarak karşılıklı istişare ve analizlerden çıkan sonuçları, hep birlikte değerlendirme imkanı bulacağız.” bilgisini verdi.

 

Yükseköğretim reform çalışmaları ve üniversitelerdeki eğitimin kalitesine ilişkin görüş ve önerilerin değerlendirilip bölge üniversiteleri ile ikili görüşmeler yapma fırsatını bulacaklarını da söyleyen Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü, bu vesileyle kadim Mardin’i bütün kültürel ve medeni birikimiyle tanıtma imkânı bulacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 16:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER