banner113

Kızıltepe'de 3 Top 3 Bant Bilardo turnuvası sona erdi

Kızıltepe’de bulunan Safir Bilardo tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl beşincisi düzenlenen 3 top 3 bant bilardo turnuvası oynanan final maçıyla tamamlandı.

Kızıltepe'de 3 Top 3 Bant Bilardo turnuvası sona erdi

Kızıltepe Safir Cafe ve Bilardo Salonunda yapılan Mardin’deki 64 bilardo severin 12 gün boyunca kıran kırana mücadelelerine sahne olan turnuvanın final maçında Yusuf Baykara ile Ömer Baykara karşı karşıya geldi.

Çok sayıda bilardo meraklısı ve turnuva katılımcısının da izlediği final maçında; rakibi Ömer Baykara’yı 30 - 27’lik skorla geçmeyi başaran Yusuf Baykara, zorlu turnuvayı şampiyonlukla kapatmayı başardı.

Turnuvada 3.lüğü Tufan Adnan Aytaş, 4.lüğü ise Necmettin Yiğit elde etti. Turnuvanın en centilmen sporcusu olarak seçilen Murat Kaya’ya da ‘Turnuva Özel Ödülü’ verildi. Dereceye giren sporculara ödülleri yapılan final maçının ardından taktim edildi. 

 

Turnuvada şampiyonluğu elde eden Yusuf Baykara’nın ödülünü Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü taktim ederken, dereceye giren diğer sporcuların ödüllerini de salonda bulunan misafirler taktim etti.

Safir Kafe Bilardo’nun Sahibi Ahmet Tatlıcıoğlu, Bu yıl 5.sini düzenledikleri geleneksel 3 top, 3 bant bilardo turnuvasının 12 gün sürdüğünü, turnuvada her biri bir birinden değerli bilardocuların sporun birleştirici ruhuna uygun bir şekilde örnek gösterilecek ve taktir edilecek şekilde bir mücadele sergilediklerini söyledi.
Bilardo sporunun zekâyı geliştiren pratik ve hızlı düşünmeyi sağlayan çok önemli bir spor olduğuna dikkat çeken Ahmet Tatlıcıoğlu, “Tatlıcıoğlu kalitesiyle sporun birleştirici ruhuna gerçek anlamada ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Bilardo sporunu masa çevresindeki bir kardeşlik hukuku olarak kabul eden, mağlup sporcunun galibi ilk tebrik eden büyük bir olgunluk ve zarafetle bilardo sporuna gönül vermiş 64 kardeşimizin her birini teker teker kutluyorum. Bizler sporun birleştirici ruhuna inanan insanlar olarak; her zaman büyük bir olgunluk içerisinde bu spora gönül vermiş kardeşlerimizi her zaman ağırlamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle; etkinliğimizin düzenlenmesinde ve turnuva boyunca ekstra bir gayret gösteren çok değerli arkadaşımız Bilal Özüçalışır’a ve katkı sunan emeği olan gönüllü hakemlik yapan sporcu arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2017, 20:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER