banner113

TUGVA Mardin Temsilciliği Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı Mardin Temsilciliği tanıtım toplantısı yapıldı.

TUGVA Mardin Temsilciliği Tanıtım Toplantısı Yapıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mardin İl Temsilciliği kentte yaptığı etkinlikleri anlatan tanıtım toplantısı düzenledi.

Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Dal, AK Parti İl Başkanı M. Ali Dündar ile ilçe başkanları, DİKA Genel Sekreteri Mimar Yılmaz Altındağ, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Memur-Sen Başkanı Mustafa Aydın ile MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, Kanaat lideri Süleyman Çelik’in de çok sayıda siyasetçi, sivil toplum örgütü temsilcisi ile kamu kurum yöneticisinin hazır yemekli toplantıya yaklaşık bin davetli katıldı.

Mardin’de yaklaşık bir yıl önce kuruluş çalışmalarına başlayıp, teşkilatlanma sürecini geride bırakarak önemli aşamalar kaydettiklerini belirten Mardin (TÜGVA) İl Temsilcisi Abdullah Songur, Gençliğin geleceği, geleceğin gençliği’ düsturundan hareketle yollarına devam ettiklerini söyledi. Gençliğin idealleri adına ülke, millet ve ümmet adına hayırlı hizmetler yapmayı hedef edindiklerini kaydeden Songur, bu anlamda yaptıkları ve bundan sonra yapmayı planladıkları bütün hizmetlerin Mardin’e ve Mardin’in geleceği olan gençliğe önemli katkılarda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Dal yaptığı konuşmada; geleneklerine bağlı, gelişmiş toplum düzeyini yakalamış bir gençlik yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. Dal; Mardin'de gidilen teşkilatlanmanın kısa sürede amacına uygun güzel hizmetlerde bulunacağını söyledi.

Toplantıda daha sonra konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, bölgede son süreçte yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Miroğlu, bölgede kazılan hendeklerin gençlerin merak olsun diye kazdıkları çukurlar olmadığını altını çizerek, “Bu hendekler PKK’nin şiddet ve saldırılarını dağdan şehirlere transfer etme girişimidir. Dolayısıyla kazılan hendekler, bazı gençlerin günü birlik, öylesine merak olsun diye kazdığı çukurlar değildir. PKK, dağda kaybettiği savaşı yerleşim bölgelerine taşıyarak hendekler üzerinden devletle bir pazarlık gücü oluşturmanın gayretindedir. Bazıları 90’lı yılların travmasını yaşayan gençlerin bunları yaptığını iddia ediyor. Öyle ise neden kazılan bu hendeklerin başında bir milletvekilinin oğlu bulunmuyor? Hendeklerin başında ölenlerin hepsi fakir, kimsesiz ve yoksul ailelerin bireyleridir. Nusaybin’de HDP’nin % 90 oy aldığı bir yerde ‘özyönetim’ adı altında sokakları halka kapatmak, hendek, çukur kazıp, bombalarla patlayıcılarla doldurmak neyin nesidir” diye sordu.

Konuşmasının devamında HDP’ye çağrıda bulunan Miroğlu, “Buradan HDP’ye sesleniyorum; Hendek siyaseti çıkmaz bir sokaktır. Şiddet ve çatışmalara yüksek sesle karşı çıkmak lazım. ‘Öcalan ile Devlet görüşsün diye hendek kazılıyormuş’ Devlet makul, ölçüler içerisinde kiminle konuşulacağını bilir. Ancak şunu bilmek gerekiyor. Devleti hendek ve çukur siyaseti üzerinden tehdit ederek, müzakere masasına çekemezsiniz. O dönemler çoktan geride kaldı. HDP, çözümde samimi ise derhal silahlı gurupların yerleşim yerlerini ve ülkeyi terk etmeleri için çağrıda bulunması gerekir” dedi.

Konuşmasının devamında geçtiğimiz hafta yaşanan bir çatşma sırasında yaşamını yitiren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’den de söz eden Miroğlu, Elçi’nin Hendek siyasetinin kurbanı olduğunu kaydetti.

Elçi’nin “Çatışma istemiyoruz, silah istemiyoruz, operasyon istemiyoruz” dediği bir sırada öldürüldüğünü hatırlatan Miroğlu, “Hendek siyaseti güdenler, bilerek ya da bilmeyerek Tahir Elçi’nin ölümüne vesile olmuşlardır. Bölgede barış adına söz söyleyecek yürekli insanların tam da bu noktada canlarından olmaları endişe verici bir durumdur.” şeklinde konuştu.

TÜGVA Mardin il Temsilciliği’nin düzenlediği toplantı, davetlilerin onuruna verilen yemekle son buldu. Toplantının sonunda Miroğlu, TÜGVA İl ve İlçe temsilcililkeri yöneticileriyle günün anısına hatıra fotoğrafı çekti.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2015, 15:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER