banner113

Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesine Başlandı

Kızıltepe Belediyesi ve Çevsan Ambalaj Atıkları Geri Kazanım ortak projesi kapsamında, 03 Kasım 2015 tarihinde Ambalaj Atıkları iç Mekan kutularının dağıtımına başlandı.

Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesine Başlandı

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Eş Başkanı İsmail Ası,”Kızıltepe Belediyesi olarak evlerimizdeki, işyerlerimizdeki  ve okullarımızdaki oluşan geri kazanılabilir atıkların(cam, metal, plastik, kağıt-karton) ayrı toplanması amacıyla Ambalaj Atıklarının Geri Kazanım projesini başlatmış bulunmaktayız. Ambalaj Atık iç mekan kutularının ilk olarak Belediye Binası ve Okullara dağıtımına başlandı. Aralık ayının sonuna kadar hedefimiz tüm okullara  Ambalaj Atıkları iç mekan kutularının dağıtımını sağlamaktır. Proje ile daha temiz bir Kızıltepe ile çöpe atılan geri kazanımı mümkün olan ambalaj atıklarının ekonomiye katkı sağlamasını ve Çevre kirliliğini ortadan kaldırmayı hedeflemekteyiz”.dedi

Hangi atıkları ayrı toplayacağız.?

 

Kâğıt ve kartonlar: Gazete ve dergiler, kâğıt ve karton ambalajları, mukavva kutular, kâğıt torbalar, karton içecek kutuları(süt, meyve suyu gibi), kullanılmış defterler ve kitaplar vs.

Su ve meşrubat ambalajları: Sıvı yağ ambalajları, şampuan ve deterjan kutuları, kullanılmış plastik ev eşyaları(leğen, bulaşıklık, naylon kaplar vs.), plastik bidonlar,Pet Şişeleri vs.

Camlar: Renkli ve renksiz olmak üzere su ve meşrubat şişeleri, reçel, konserve kavanozları, bardak, sürahi vs.

Metaller: Metal içecek kutuları, yağ tenekeleri ve diğer tenekeler, konserve ve salça kutuları, metal mutfak gereçleri v.s.

 

Temizlik İşleri Müdürü Abdurrahim Aslan; yurttaşlarımızdan  dağıtımı yapılan Ambalaj Atıkları iç Mekan kutularının geri dönüşümü konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Dağıtılmış olan kutuların amacına uygun kullanılmasını diliyoruz.Ambalaj Atıklarının yoğun olduğu yerlerde Temizlik Hizmetleri Biriminin 0 482 312 17 74 veya Çevsan Atık Firmanın 444 71 21 Nolu telefonları aranarak araç istendiği takdirde Ambalaj Atıkları Aracı en kısa zamanda sizlere ulaşacaktır. 

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2015, 09:28

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER