banner113

Mardin’de Yeşillendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı ile Mardin Ekoloji Meclisi yaşanan doğa katliamına karşı yeşillendirme çalışmalarına devam ediyor.

Mardin’de Yeşillendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Bu kasamda Kader Ortakaya Ormanına 60 adet badem fidanı,  Belediyenin hayvan barınağına ise bin adet palamut tohumu ekildi.

Badem ağacı ekimi sonrası açıklamalarda bulunan Kadın Politikaları Dairesi Başkanı Mekiye Güzel, bugün Nusaybin’de, Derik’te doğanın katledildiğini;  doğanın, ekolojinin ve kadının bir bütün olduğunu belirterek, “Belki bugün burada nefes almak için fidan dikiyoruz. Ancak bugünlerde nefessiz bırakılıyoruz. Çünkü Derik’te, Nusaybin’de doğa ve insanlara dönük bir kıyım söz konusu. Ancak biz her şeye ve herkese rağmen nefes almak için ekolojik çalışmalar içinde olacağız. Bugün burada bunun için toplandık ve doğamıza, kendimize, kentimize, insanlığımıza sahip çıkmak için fidan dikiyoruz” dedi.

Doğayı katledenlere seslenen Güzel,  “Nefes almak için her türlü ekolojik çalışmamız devam edecektir” diye konuştu. Kader Ortakaya Ormanı’na yönelik yeni projelerinin olduğunu dile getiren Güzel, Ormanı kadın yaşam parkı haline getireceklerini söyledi.

Mardin Ekoloji Meclis Sözcüsü Ahmet Özen ise,  ekolojik yaşam için her zaman çalışacaklarını ve sivil toplum kuruluşlarının ekolojik çalışmalarına her zaman destek olacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2015, 07:49

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER