banner113

Büyükşehir Kaldırım İşgaline Son Vermeye Kararlı

Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyesi esnafın cadde, sokak ve kaldırımlarda vatandaşların yaşamlarını olumsuz etkileyen işgallere son vermek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Kaldırım İşgaline Son Vermeye Kararlı

Mardin Birinci Cadde’de yaygın olan kaldırım işgallerinin önüne geçmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ve Artuklu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü işgali sonlandırmakta kararlı olduğunu açıkladı. Çalışmalar kapsamında Mardin Büyükşehir Zabıta Şube Müdürü Hasan Çakı ve Artuklu Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Yıldırım koordinasyonundaki zabıta ekipleri Diyarbakır Kapı (Deryê Meşkîna)’dan Meydan Başı’na kadar yaptıkları denetimlerde esnafların kaldırım işgali yapıp yapmadıklarını kontrol etti. Zabıta ekipleri denetimlerde kaldırımlara eşya dizerek yayaların geçişini engelleyen iş yerleri sahiplerini uyararak dışarıda bulunan eşyaların içeri alınması için gerekli uyarılarda bulundu.

 Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yalçın Yıldırım, kaldırım işgaline karşı sıkı bir denetim uygulayacaklarını söyledi. Kaldırımların yayaların geçiş yolu olduğunu belirten Yıldırım, "Kaldırım işgali ile yayaların yürüme haklarının elinden alındığı ve görüntü kirliğine neden olduğu için ekiplerimiz bundan böyle işgale asla taviz vermeyecektir. Bu konuda yoğun şikayetler alıyoruz. Alışveriş yapan yurtaşlar kaldırımları kullanması gerekirken, yol ortasında yürümek zorunda kalıyorlar. Gerekli uyarıları yaptık. Bu günden sonra esnaflarımızın kaldırımları işgal etmeyerek bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Daha sonraki denetimlerimizde kaldırım işgali yapanlar hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2015, 08:06

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER