banner113

Gönül Elçileri ''Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti''

“Basın mensupları Gönül Elçisi” projesi kapsamında Trabzonlu Gönül Elçileri 2.günde Kızıltepe'de Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler.

Gönül Elçileri ''Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini Ziyaret Etti''

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Basın mensupları Gönül Elçisi” projesi kapsamında Karadeniz’den yola çıkan basın mensupları Güneydoğu illerine başlattığı gezi sürüyor. Şanlıurfa seyahati ardından konuk gazeteciler ikinci gün Mardin Kızıltepe ilçesine gelerek burada Kızıltepe Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler.

Ziyarette Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt Gazeteciler Cemiyetleri üyesi gazeteciler ile “Basın mensupları Gönül Elçisi” projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan, Yönetim Kurulu Üyeleri ile basın mensupları ve Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın hazır bulundu. Cemiyet başkanı ve cemiyet yönetici ve üyeleri tarafından ağırlanan konuk gazeteciler ziyaret sonrası meydanı gezdikten sonra Cemiyet üyeleri ile birlikte Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde Hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ziyarette, Cemiyet başkanı Mehmet Halit Solhan, konuk gazetecileri Kızıltepe’de ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bölgeler, iller arasındaki önyargıların diyalog ve ziyaretlerle kırılabileceğini bu konuda basın mensuplarının görevinin büyük olacağını belirterek, Karadeniz seyahatlerinden çok memnun ayrıldıklarını bölgeyi gezen konuk gazetecilerinde aynı memnuniyetle ayrılacağını umduğunu belirtti. Solhan, Kızıltepe ilçesin ile ilgili kısa bir açıklama yapmasının ardından Kızıltepe Trabzonsporlular Derneği Başkanı İbrahim Aydın’da dernek olarak başlattıkları girişim ve ziyaretlerin bu noktaya gelmesinden mutluluk duyduğunu belirterek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. “Basın mensupları Gönül Elçisi” projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi ise Trabzon Kızıltepe arasında başlayan ziyaret ve diyalogların iki bölge arasında kardeşlik köprüsüne dönüştüğünü, bu topraklarda yaşayan herkesin kardeş olduğunu belirterek birbirimizi tanıdıkça daha sıkı kucaklaşacağız ifadelerini kullanırken, ziyarette hazır olan Güneydoğu gazeteciler cemiyeti başkanı Mehmet Çelik’de Karadeniz’den gelen meslektaşlarını Mardin’de ağırlayacak olmaktan duydukları sevinci paylaştı.

“Basın mensupları Gönül Elçisi” projesi kapsamında Trabzonlu Gönül Elçilerinin Güneydoğu ziyaretlerinin ilk günkü Şanlıurfa ili ve Halfeti ilçeleri ziyaretlerinin ardından 2.günde Mardin'in en büyük ilçesi Kızıltepe ziyaretleri sonrası Batman'a hareket etti. Batman Hasankeyf'te yapılacak ılıısu barajı sonrasında sular altında kalacak olan Tarihi mekanları gezip fotoğraflayan Basın Mensupları Mardin Midyat ilçesini gezdikten sonra Mardin il merkezine döndüler.


Karadeniz ve Mardin Basını yemekte buluştular.

Gezinin ikinci gününde Kızıltepe, Hasankeyf, Midyat ve Mardin merkez Artuklu gezisinden sonra Karadeniz’den gelen basın mensupları Mardin’de görev yapan bir grup gazeteci ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Mardin Vali yardımcısının da katıldığı Eski Mardin'de Tarihi Konakta verilen Akşam yemeği sonrası Teras katında Mardin'in o ve ovanın eşsiz doyumsuz güzelliğini izleyerek çaylarını yudumladılar. Akşam Yemeğine Mardin Vali Yardımcıları Ayhan Yazgan, Bahattin Çelik Artuklu kaymakamı Şakır Öner Öztürk , Derik kaymakamı Hakan Kafkas, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan, Trabzon, Rize, Giresun, Ordu, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt Gazete Cemiyeti üyesi gazeteciler ile “Basın mensupları Gönül Elçisi” projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi, Kızıltepe Muhtarlar derneği ve Güneydoğu Muhtarlar federasyonu başkanı Hatip Şeran, Mardin Trabzonsporlular Derneği ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın, Kızıltepe Halk Eğitim Müdürü Hadi Gökdemir ,Kızıltepe Belediyesi kültür Müdür vekili Aydın Mavidemir, Gazeteciler ile Misafirler katıldı.

Konuk Gazeteciler gezinin 3. gününde bu sabah Diyarbakır’a hareket ederek burada Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler. Cemiyet Başkanı Veysi İpek tarafından ağırlanan basın mensupları Diyarbakır’ın tarihi ve Turistik yerlerini gezdikten sonra Tunceli iline hareket edecek ve buradaki gezinin ardından karadeniz’e dönecekler.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen “Basın mensupları Gönül Elçisi” projesi kapsamında Güneydoğu Anadolu illerinden bir grup gazetecinin 9-12 Şubat tarihleri arasında Trabzon ve Rize illerini kapsayan Doğu Karadeniz gezisinin ardından projenin ikinci ayağı olarak Karadeniz illerinde görev yapan gazeteciler 16-19 Mart tarihleri arasında Güneydoğunun 4 ilini kapsayan gezi için bölgeye gelmişti.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 14:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER