banner113

Özgür Halep Üniversitesinden MAÜ’ye Akademik Ziyaret

Suriyeli Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) Eğitim Bakanı Huda Al-Absi başkanlığındaki Özgür Halep Üniversitesi yetkililerinden oluşan bir heyet Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ı ziyaret ederek iki üniversite arasındaki işbirliği imkânları üzerine görüşmelerde bulundu.

 Özgür Halep Üniversitesinden MAÜ’ye Akademik Ziyaret
 

Gerçekleşen ziyarette, Mardin Artuklu Üniversitesi ile Özgür Halep Üniversitesi arasında akademik işbirliği, iki üniversite arasında ortak bilimsel çalışmalar, bilim insanları ve öğrencilerin akademik değişim programları, ortak seminer, panel, konferans, çalıştay ve kültürel etkinlik organizasyonları gibi konu başlıkları ele alındı.

 Ülke olarak kardeş Suriye halkının daima yanında olduklarını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Üniversite olarak akademik ve bilimsel anlamda da her zaman onların yanlarında olduklarını ve her türlü desteği vermek için yardıma hazır bulunduklarını ifade etti.

Ziyaret sonrasında her iki üniversite arasında ikili işbirliği oluşturmak ve bilimsel işbirliğini daha ileriye götürüp geliştirmek amacıyla “Eğitim İşbirliği” protokolü hazırlanması konusunda mutabakata varıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2020, 15:07

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER