banner113

İnternet Kafeler EBA Destek Noktalarına Dönüştürüldü

Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesi örnek bir projeye daha imza attı

İnternet Kafeler EBA Destek Noktalarına Dönüştürüldü
 

. internet erişiminde sorun yaşayan ve evde yeterli imkanları olmayan öğrencilere EBA hizmeti vermeye başlayan Kızıltepe Belediyesi Turgut Özal Sağlık Yaşam Merkezi, Mezopotamya Hanımeli Sağlık Yaşam Merkezi ve Dikmen Hanımeli Kadın Merkezi'nde EBA destek odaları kurmuştu. Şimdi de İlçede yer alan internet kafeleri öğrenciler için EBA destek noktalarına dönüştürdü. Toplamda 125 bilgisayar ile uzaktan eğitim, yakından destek sağlanıyor.

Covid-19 salgını nedeniyle kapalı olan internet cafeler kiralanarak, EBA destek noktaları haline getirildi.  Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ın talimatlarıyla hayata geçirilen proje hem öğrencileri hem de esnafı sevindirdi. Kızıltepe Belediyesi

Pandemi süreciyle birlikte uzun süredir sıkıntı yaşayan esnafa ilaç gibi gelen proje uzaktan eğitime erişim sağlayamayan öğrenciler için de büyük sevinç kaynağı oldu. Hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde öğrenciler bu merkezlerden faydalanabiliyor. Her öğrenci oturduğu yere yakın olan internet kafede online eğitimlerine katılabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2021, 14:52

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER