banner113

Öter ;”Seçimi Türk Kürt Kardeşliği Kazandı “

Öter ;2015 Milletvekili genel seçimlerini Türk, Kürt ve halkların kardeşliği kazandı.

Öter ;”Seçimi Türk Kürt Kardeşliği Kazandı “
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Seçimlerin olaysız Türkiye’ye yakışır bir şekilde sonuçlandığını söyledi.
Diyarbakır olaylarından sonra, liderlerin sağduyu çağrısının önemli olduğunu belirten Öter şöyle dedi:
“ 2002 yılında yapılan erken seçimde, %10 baraj nedeniyle sadece AK Parti ve CHP meclise milletvekili göndermişti. Oyların %34,3 ü Ak parti alarak 363 milletvekili ile tek başına iktidar olmuştu. 2002 genel seçimlerinde verilen oyların %46,33 ü baraj altında kaldığından, temsil edilmemişti. 2011 de AK Parti %49,8 oy aldı. Şu anda resmi sonuçlar açıklanmadı. Görünen o ki vatandaş Başkanlık sistemine ve HDP.nin Meclis dışında kalmasına hayır dedi. Oy oranını yükselten partiler MHP ve HDP oldu. HDP’nin barajı aşması ve meclise girmesi barış ve çözüm süreci için önemlidir. Artık Kürt’lerin partisi olmaktan çıkıp, Türkiye’nin partisi olacak. Kan ve damar gibi olmuş Türkler ve Kürtler birbirine el uzatarak HDP’yi meclise taşıyıp, bin yıllık kardeşliği güçlendirdi. Kardeşlik projesi olan çözüm, barış sürecinin sonuca ulaşması için topu, yetkiyi meclise attı.”
Mevcut tabloya göre koalisyon veya dışarıdan destekli azınlık Hükümeti dışında bir tablonun gözükmediğini ifade eden Öter konuşmasına şöyle devam etti:
“Koalisyon veya azınlık Hükümeti kurulmadığı takdirde erken seçim seçeneği devreye girecek. Beklentimiz ve umudumuz AK Parti ve HDP’nin koalisyon veya HDP destekli azınlık hükümeti kurularak ülkemizin geleceği kaderi, niteliğinde olan barış, çözüm sürecinin sonuçlanmasıdır. Seçimler sonucunda ortaya çıkan tablo, kazanan veya kaybedeni değil, halkın beklentilerini yansıtır. Demokrasilerde seçimlerde birinci gelenin masadaki bütün ganimeti topladığı, geride kalanların yok sayıldığı mümkün değildir. Siyasi ve ekonomik alanlarında gelişmiş birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi çok sağlıklı koalisyon kurulabilir. Türkiye’de yaşayan bütün insanları kucaklayacak şekilde bir meclis olduğunda halkın beklentilerini karşılar. Mevcut tablonun her yönüyle ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesi temennimizdir.” Dedi.


Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2015, 17:04

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER