banner113

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği ;Kör Çatışmaların Kazananı Olmaz !

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği Diyarbakır'da Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yapıla saldırıyı kınadı.

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği ;Kör Çatışmaların Kazananı Olmaz !
Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, 09 Mayıs 2015 tarihinde Yeni İhya Der Başkanı ve Hüda Par üyesi Aytaç Baran'a yapılan saldırı ve ardından yaşanan olaylarda 4 insanımızın yaşamını yitirdiği ve 6 insanımızın yaralandığı olayları üzüntü ve kaygıyla izliyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına baş sağlığı ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

90'lı yılların aktif bir gözlemcisi olan Kurucu genel başkanımız Mim Yavuz Binbay’ın belirttiği gibi “Kör çatışmaların kazananı olmaz ve olmadı. Olan faili meçhule kurban giden binlerce insanımıza ve yürekleri evlat acısı, eş acısı, kardeş acısıyla yananlara oldu”

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birliği olarak, bölgenin iki gücü olan PKK ve Hizbullah'a bölge halklarına yeniden 90'lı yılların karanlığını yaşatmamaları için bir araya gelip samimi ve net bir çatışmamazlık deklarasyonu ve siyaseti demokratik kural ve yöntemlerle yapacaklarını deklere etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Tekrarlıyoruz, “hiçbir şey insan yaşamından daha değerli olamaz – insanca bir yaşam dışında Hiçbir şey insan yaşamının karşılığı olamaz”.

Süleyman Halid Müjdeci

Beyt-Nahreyn Arap-Arami Birligi

Partileşme ve siyasal komisyon sorumlusu

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 00:07

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER