banner113

Öter, Diyarbakır’daki Saldırıyı Kınadı

Mardin Federasyonu Başkanı Öter, Diyarbakır’daki Saldırıyı Kınadı

Öter, Diyarbakır’daki Saldırıyı Kınadı

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Diyarbakır’da İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran’ın ve iki kişinin ölümü ile sonuçlanan olayı kınadıklarını söyledi.

Olayı izlemeye giden 4 gazeteci darp edilerek yaralandığını belirten Öter, yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini kaydetti.

Seçimden önce Diyarbakır’da çok büyük patlama ve çeşitli yerlerde olaylar olduğunu hatırlatan Öter;“ Seçim sürecinin olaysız geçmesi ve seçim sonucunda halkın hür iradesinin kazanması hepimizi mutlu etmişti. Bu gün yaşanan olaylar insanlık adına utanç vericidir. İnfiale ve başka kişi ve kesimlere yönelik saldırıların arkasındaki karanlık odakların amaçladıkları bir sonuçtur. Emperyalist güçler tarafından Arap Baharı adıyla başlatılan, komşu ülkelerimizde olan kargaşa, savaşa bizim de dâhil olmamız için her türlü karanlık provokasyonlara başvurmaktan çekinmediler. 2010 yılında Tunus’ta başlayan, hızla yayılan Arap Baharı sınırlarımıza kadar dayandı. Farklı hesaplar peşinde olan emperyalist güçler, sözde huzur, özgürlük getireceğiz diye, binlerce masum insanların ölümüne sebep olup, binlercesini de canlarını korumak adına, ülkelerini terk edip, göçe zorladılar. Bu güne kadar devlet ve milletin sağduyusuyla biz bu savaşın dışında kaldık. Şimdi hepimize çok görev düşüyor. Birbirimize kenetlenerek ancak bu sinsi ve karanlık oyunları boşa çıkartabiliriz. Olayı gerçekleştiren altı kişinin yakalanmış olması çok önemli. UOlayı izlemeye giden 4 gazeteci darp edilerek yaralandı. Eli silahlı ve satırlı 20 kişilik grup, “PKK’dan intikam alacağız” diye bağırarak sokak sokak dolaştı. Grup zaman zaman çevreye ateş açtı. Olayda 4 gazeteci yaralandı. DHAmuhabiri Canan Altıntaş, kameraman Serdar Sınar ile İHA muhabiri Burak Emek hastaneye kaldırılan isimler… Canan Altıntaş'ın yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü öğrenildimut ediyoruz ki olayın arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasıdır. Hayatını kaybeden İhya-Der Başkanı Aytaç Baran ve diğer vatandaşlara Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyor, olayı gerçekleştiren ve planlayanları nefretle kınıyorum.” Dedi

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 00:06

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER