banner113

NEREDE KALMIŞTIK PROJESİYLE YARIM KALAN HAYALLER TAMAMLANIYOR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği “Nerede Kalmıştık” eğitim seferberliği projesi Mardin’de de hayata geçiriliyor.

NEREDE KALMIŞTIK PROJESİYLE YARIM KALAN HAYALLER TAMAMLANIYOR


AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esengül Aydın Sancar konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, “ Eğitim hakkının herkese ait olduğunu bilerek hareket eden bireyler olarak daha önce hayata geçirilen ‘Ana kız okuldayız, haydi kızlar okula ve okuryazarlık seferberliği’ projelere bir yenisini daha ekleyerek eğitimi yarım kalmış bireylerin ‘Nerede Kalmıştık’ projesiyle eğitimlerini tamamlayarak hayallerine kavuşmasıdır. Mardin ayağında 14 Ekim’de tanıtımını yaptığımız proje, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde AK Parti Kadın Kolları tarafından yürütülmekte olan bu proje sayesinde geleceğe dair hayalleri olan ama eğitim bir engele takılan kızlarımızın önlerini açarak hayatın içinde daha aktif rol alabilmeleri sağlanacaktır. İnsan kaç yaşında olursa olsun bazı şeylerin hasreti yüreklerden asla silinmez. Bu belki bir kalem, silgi olabilir. Belki de sınıftaki bir sıra, işte bu proje sayesinde inşallah açılan merkezler sayesinde bu hayallerine kavuşacaklar”.

Başkan Sancar, “Nerede Kalmıştık projesinden şu anda ülke genelinde orta öğretime başlamamış veya yarıda bırakmış kız çocukları ve kadınlar, aynı şekilde Batı Avrupa Ülkelerinde eğitimi yarıda kalmış Türk kız çocukları ve Kadınları da yararlanabiliyorlar. Bu sayede eğitim hayatı yarıda kalmış kız çocukları ve kadınların kaldıkları yerden eğitimlerine devam etmeleri sağlanıyor. Nitelikli iş gücü ile yenilikçi alanlarda kadınların mesleki eğitim almalarına aracı olmak. Olgunlaşma Enstitüleri programları aracılığıyla kız çocukları ve Kadınların Eğitim alarak, iş yeri açma belgesine sahip olmalarına aracılık etmek. Ayrıca kadınlara çağrım, sevgili hanımlar kaldığınız yer değil, vardığınız en azından varmayı hedeflediğiniz yer önemlidir. Sizi siz yapan umutlarınız, hayalleriniz, hedefleriniz ve çabalarınızdır”.

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER