Mercimeğin Ana Vatanından Çiftçilere Destek

Kızıltepe Hububat Merkezinde 'Kırmızı Mercimek Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında 44 çiftçiye mercimek tohumu dağıtıldı.

Mercimeğin Ana Vatanından Çiftçilere Destek

Tarım alanlarının kullanım etkinliğini artırmak amacıyla %75 bakanlık destekli, %25 çiftçi katkı payı ile kırmızı mercimek tarımının yaygınlaştırılması kapsamında Kızıltepe Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü dekara 13 kg hesaplanarak ilçede toplamda 44 kişiye 29.600 kg mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtıma Kaymakam/Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam da katıldı.
Burası mercimeğin ana vatanlarından bir tanesidir diyen Çam: Bilim adamlarının burada yaptığı araştırmaya göre, dünyanın en kaliteli ve en sert lezzetli mercimeği burada yetişmektedir. Fakat zaman içerisinde burada mercimeğe olan ilgi azalmış. Bu noktada bakanlığımızın çiftçilerimize tohum desteğinde bulunuyor olması çok güzel, bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Bu konuyla ilgili çiftçilerimize tohum desteğinde bulunuyor. 2.277 dekar alanda 2022 yılının ekim ayı sezonunda mercimeği toprakla buluşturulup hasadını sağlayacağız.
Bölgedeki tarımın çeşitlenmesi adına ve mercimeğin bölgemizde yeniden canlanması hususunda önemli bir çalışma. Bu anlamda tüm çiftçilerimize bol rızıklar diliyoruz. Rabbim bölgemizi kuraklıktan muhafaza eylesin 2020 ve 22021 yılları gerçekten zor geçti hala zor geçiyor. Özellikle kuraklık bölgemiz adına ciddi anlamda sıkıntı. Allah'ın izniyle 2022 yılı tarımımız beklentilerimizin çok daha üstünde bereketi bol kazancı bol gerçekleşir.  Bu programa vesile olan ilçe müdürlüğümüze, değerli hububat merkezimize tüm katkı sunan katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2021, 09:17

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER