banner113

Mardin’de Sigara Yasağının Uygulanacağı Açık Alanlar Belli Oldu

Kızıltepe ile birlikte 10 ilçede sigara içmenin yasaklandığı açık alanlar belli oldu.

Mardin’de Sigara Yasağının Uygulanacağı Açık Alanlar Belli Oldu
 

Koronavirüs Ek Tedbirleri gündemiyle Mardin Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında toplanan Mardin İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kurulu, ilçelerde sigara içme yasağının uygulanacağı açık alanları belirledi.

 

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’ nün “Koronavirüs Ek Tedbirleri ”, konulu genelgesi çerçevesinde gerekli tedbirleri kararlaştırmak için, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesine istinaden 12.11.2020 tarihinde saat 9.00’da Sayın Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda içişleri bakanlığınca açık alanlarda sigara içiminin yasaklanmasıyla ilgili genelgesi uyarınca il genelinde ilçe merkezlerinde sigara içiminin yasaklandığı alanlar belirlendi.

 

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

12.11.2020 İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kurulu COVID-19 Hastalığı 93 Nolu İl Umumi Hıfzıssıhha Kararları;

1. 08.09.2020 tarihli ve 14533 sayılı Genelge ile meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti.

Ancak özellikle vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle/bahanesiyle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmüştür.

Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır.

 

İlimizde maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulanabileceği;

Artuklu İlçesi: Vali Ozan Cad.,  Ravza Cad., 1.Cadde, Ortadoğu Cad., 15 Temmuz Parkı.

 

Kızıltepe İlçesi: Havaalanı, Cumhuriyet Meydanı, Şanlıurfa Cad., Ali Ertaş Cad., Kilise Cad., Eski Hastane Cad.

 

Midyat İlçesi: Cumhuriyet Bulvarı, Batman-Cizre Yolu, Seyfettin Güneştan Cad.

 

Nusaybin İlçesi; Lozan Cad., Sakarya Cad., Cumhuriyet Cad.

 

Derik İlçesi: Aydın Ayaydın Cad.

 

Dargeçit İlçesi: Kısmetli Cad.

 

Ömerli İlçesi: Hürrüyet Cad.

 

Mazıdağı İlçesi: Ömer Halis Demir Cad., Yeşilderik Cad.

 

 

 

Savur İlçesi Mardin Cad., Zeynel Abidin Erdem Cad., Mehmet Sait Erdem Cad.

 

Yeşilli İlçesi; Vatan Cad.

 

Yukarıda belirtilen alanlarda ve tüm toplu taşıma araç duraklarında sigara içmenin yasaklanmasına,

 

2.) 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabileceklerine, bu saatler dışında 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkmasının kısıtlanmasına,

 

Yukarıda belirtilen tedbirlere ilişkin olarak alınacak kararların Valilik ile koordineli olarak Kaymakamlarımız tarafından Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27’ nci ve 72’ inci maddeleri gereğince gerekli kararların alınması, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği içinde gerekli çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanarak uygulanması, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

Oy Birliği/Çokluğu ile karar verilmiştir.


Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2020, 09:20

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER