Mardin’de iki TIR ile akaryakıt tankeri çarpıştı: 3 yaralı

Mardin’den geçen tarihi İpekyolu’nda iki TIR ile akaryakıt tankeri çarpıştı, kazada 3 kişi yaralandı.

Mardin’de iki TIR ile akaryakıt tankeri çarpıştı: 3 yaralı
Alev topuna dönen araçlardan demir yığını kaldı.

Mardin İpekyolu üzerinde iki TIR ile akaryakıt tankerinin karıştığı zincirleme trafik kazası sonrası araçlarda yangın çıktı. Alev topuna dönen araçlar kullanılmaz hale gelirken, her 3 aracın sürücüsü yaralandı.

Kaza, saat: 14.00 sıralarında Kızıltepe, Nusaybin ve Artuklu ilçelerini birbirine bağlayan Üçyol Kavşağı’nda meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre; 73 DC 135 plakalı yakıt tankeri, 47 AAH 969 plakalı TIR ve plakası belirlenemeyen başka bir TIR, Nusaybin istikametinden Kızıltepe istikametine giderken Üç Yol Kavşağı’nda çarpıştı.

Çarpmanın etkisiyle 3 araçta yangın çıktı.  Alevlerin yükselmesiyle birlikte sürücüler, çevredekilerin yardımıyla araçlardan çıkartıldı.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye,  112 acil sağlık ekipleri, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralan araç sürücüleri Mehmet Kahraman, Salih Çapan ve Hasan Baran’ı ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırdı.

Polis ve jandarma ekipleri ise yolda güvenlik önlemi alırken,  Mardin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri de yangına müdahale ederek kontrol altına alınarak söndürüldü.

Çıkan yangında dumandan etkilenen olmazken, alevlerin sardığı araçlar küle döndü.

Ekipler tarafından yapılan soğutma çalışmaların ardından araçlardan sadece demir yığını kaldı.

Polis ve jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Ambulans geç geldi iddiası

Olay yerinde bulunan vatandaşlardan Reşat Yıldız, 112 acil servis ambulansların geç geldiğini iddia etti. Yıldız, “Kaza oldu, bizde hemen yardıma geldik. Vatandaşların yardımıyla yaralılar araçlardan çıkartıldı, ancak bir buçuk saattir ambulans yok. Kızıltepe 25 kilometre, Mardin merkez 25 kilometre, Ortaköy 15 kilometre ama ambulans yok. Nasıl olacak bu iş!” diyerek tepkisini dile getirdi.   (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2020, 08:35

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER