Kızıltepe’de göçmen kaçakçılığı ve Terör operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

Mardin Kızıltepe’de düzenlenen operasyonda, göçmen kaçakçılığı yapan ve PYD üyelerinin ülkeye yasa dışı yollardan girmesini sağladıkları iddia edilen ikisi göçmen kaçakçısı olmak üzere ve 5 şüpheli yakalandı.

Kızıltepe’de göçmen kaçakçılığı ve Terör operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının müşterek yürüttüğü teknik ve fiziki takip sonucu Suriye uyruklu S.R. ve M.H isimli Suriye uyruklu iki şahsın göçmen kaçakçılığı ve PYD terör örgütü mensuplarını yasa dışı yollarla Suriye'den Türkiye'ye geçmesini sağladıkları tespit edildiği belirtildi.

 

Valilik açıklamasında, Takibe alınan S.R. ve M.H. isimli şahısların Jandarma tarafından yapılan operasyonla Kızıltepe Şenyurt Mahallesi sınırları içerisinde yakalandıkları ve operasyonda araç içerisinde yakalanan 5 şahsında gözaltına alındığı bunlardan A.F.H. isimli şahsın yapılan mülakatta PYD terör örgütüne 2019 yılında katıldığını örgüt içinde Berhudan Kod adını kullandığını itiraf ettiği ifade edildi.

Gözaltına alınan şüpheli S.R., M.H., S.A., E.X. ve A.F.H. isimli şahıslar Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği açıklamada yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2020, 09:52

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER