Mardin’de 14 bin kişi Siyer Sınavı'na katıldı

Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Siyer Sınavı, Mardin’de 14 bin kişinin katılımıyla yapıldı.

Mardin’de 14 bin kişi Siyer Sınavı'na katıldı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl 7’ncisi düzenlenen Siyer Sınavı, Mardin'de binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Mardin merkez ve ilçelerinin tamamında düzenlenen ve 7'den 70'e her kesimden insanın katıldığı sınav, 4 kategoride yapılıyor. Saat 11.00’de başlayan sınava özellikle öğrencilerin büyük katılım gösterdiği sınavda dereceye girmek için ter döken öğrenciler, oldukça heyecanlı oldukları görüldü.

Umre ödüllü Siyer Sınavı hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Mardin İl Koordinatörü Nurettin Gezgin, sınavın çok kategorili olduğu için halkın büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

 

“Çocukların heyecanını taşıyoruz”

Siyer Sınavı’nın Türkiye geneli 7’ncisinin düzenlendiğini hatırlatan Gezgin, şunları söyledi:

“Mardin geneli toplam 14 bin yarışmacı sınava girdi. Türkiye geneli dün akşama kadar sadece 2 ilde sıkıntı vardı, onlar da dün akşam itibariyle aşıldı ama yetkilerden bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu hayırda yapılan bir yarıştır. Peygamber Efendimizin hayatını çocuklarımıza öğretme, tanıtma ve onun yolundan gitmeleri için teşvik ediyoruz. Bu konuda Hükümet dâhil bütün yetkililer diyor ki; ‘dindar nesli yetiştireceğiz. Kendi milletini, memleketini, örf ve adetlerini seven nesil yetiştireceğiz’ bunun tek yolu da Peygamber Efendimizin hayatının öğrenilmesi ve öğretilmesidir. Şu an çocukların heyecanını bizde taşıyoruz. Bir yanlışlık olmasın hiç kimsenin gönlü kırılmasın, sevinerek geldiği gibi sevinerek gitsin diye onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ve bu konuda çaba sarf ediyoruz. Hepsine Allah’tan başarılar diliyorum.”

 

Sınava katılan öğrenci ile veliler duygularını paylaştı

Torunu sınava getiren Türkiye Çeçan, “Torunumu Siyer Sınavı’na getirdim. İnşallah Rabbim onu hidayete kavuşturur. Onu Allah ve Resulünün yolundan ayırmaz. İnşallah torunum başarılı olur diye hem ona hem de tüm Müslümanlara dua ediyoruz. Rabbim yeni neslimizi tüm kötülüklerden korusun. Zor bir dönemdeyiz.” dedi.

Birgül Alkan ise “Oğlumu Siyer Sınavı’na getirdim, ben de onun kadar heyecanlıyım. Peygamber Efendimizin hayatını konu alan soruları çözecekler. Oğlumu bu okula kızımı ise diğer okula götürdüm başarılı olmaları Allah’a kalmış. Çocuklarım başarılı olursa benimde sevincim artar. İnşallah başarılı olurlar.” diye konuştu.

Velilerden Nurcan Sevinç, “Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili çocukların hem daha iyi bilgili olması, hem dinimizi anlamaya yönelik çok güzel bir sınavdır. Bu sınavı düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Hem kitabı okumaya vesile oluyorlar hem de çocuklar dinimizi öğreniyorlar Gerçekten çok güzel bir duydu çok heyecanlıyız. Rabbim çocuklarımıza zihin açıklığı versin.” dedi.

Oğlunu sınava getirdiğini dile getiren Lokman İldem, “İnşallah başarılı bir şekilde sınavı bitirip çıkar.” dedi.

İsmail Kızılakça da “Oğlum Siyer Sınavı’na katılacağı için çok heyecanlıyız. Allah herkesin gönlüne göre versin. Herkese zihin açıklığı versin ve herkese başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Sınava katılan öğrencilerden Ahmet İldem ise 3’üncü defa Siyer Sınavı’na girdiğini ve yüksek puan beklediğini belirterek, sınavda emeği geçen Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür etini söyledi.

5. sınıf öğrencisi Betül Er, “Peygamber Efendimizin hayatını konu alan sınava gireceğim için çok mutluyum. Bu sayede Peygamber Efendimizin hayatını okudum bazı yerleri not aldım çok sevinçliyim.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Evindar Erkılıç da hasta olmasına rağmen Siyer Sınavı’na katıldığını ve inşallah kazanacağını söyledi.

Abdullah Yasir Arasan ise şunları söyledi: “Çok mutluyum böyle bir sınav düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları yetkilerine çok teşekkür ediyorum. Bu şekilde Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Bu sınava girmemin amacı Peygamber efendimizin hayatını daha iyi anlamak okumak ve öğrenmektir.”

Siyer Sınavı kitabını 2 defa bitirdiğini belirten Furkan Resuloğlu, “Kendime güveniyorum inşallah kazanacağım.” dedi. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2018, 17:14

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER