banner113

Mardin’de 1 Mayıs Coşkuylan Kutlandı

1 Mayıs Emek Platformu bileşenleri tarafından Artuklu Karayolları Parkında düzenlenen mitinge, yine binlerce işçi katıldı.

Mardin’de 1 Mayıs Coşkuylan Kutlandı
Mardin'de, sivil toplum kuruluşları, parti temsilcileri ve işçilerin yürüyüşüyle başlayan kutlamalara, , HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ve ilçe belediye eş başkanlarının katılımı ile Karayolları Parkı alanında devam etti.

KESK Mardin Şubeler Platformu Başkanı Hamdullah Yıldırım, yaptığı konuşmasında Kürt, Türk, Arap, Süryani, Ermenilere ve yasaklara baskılara göğüs gelen ve eve hapsedilen ve saldırılara karşı çıkan kadınlara seslenerek, bu yıl işçi bayramı olduğunu birlik dayanışma günü olarak kutladığını belirti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk , 1 Mayıs'ın çok önemli bir bayram olduğunu belirtti.

Dünyada zulme karşı büyük mücadelelerin verildiğini, zulme karşı direnenlerin her zaman anıldığını, zulmü yapanların ise dünyada kimse tarafında tanınmadığını belirten Türk, şunları söyledi:

"Eğer biz halkımıza, hukukumuza, özgürlüğümüze sahip çıkmazsak inanın ki zalimler yine de bizi ezecektir.

Bize hak vermeyecektir. Hakkımızı tanımayacaktır. Bu nedenle biz bugünü bir bayram olarak görmüyoruz. Bugün bir dayanışma günüdür. Bugün halkların kucaklaştığı bir gündür."

Konuşmaların ardından çeşitli gruplar konser verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 23:42

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER