Kızılay Kızıltepe Kaymakamı Ermiş'e Katkılarından Dolayı Plaket Verildi.

Kızıltepe’de kurulan kan toplama merkezlerine verdiği destekten dolayı ilçe Kaymakamına Teşekkür Plaketi verildi.

Kızılay Kızıltepe Kaymakamı Ermiş'e Katkılarından Dolayı Plaket Verildi.
Diyarbakır Güneydoğu Kızılay Kan Merkezi`nden bir doktor ve 4 hemşireden oluşan ekip, vatandaşları muayene ettikten sonra sağlık sorunu olmayanlardan kan alıyor. Form dolduran sağlıklı kişilerden alınan bir ünite kan yaklaşık 480 gramdan oluşuyor ve hastanın bilgileri Kızılay Genel Merkezi Sistemine giriliyor. 

Kan bağışçısı kazanım Uzmanı Dr. Baran Durmaz, “Diyarbakır Güneydoğu Kızılay Bölge Kan Merkezi olarak bölgedeki 56 hastanenin kan ihtiyacını karşılıyoruz. Kızıltepe halkı kan bağışı konusunda çok duyarlıdır. Kızıltepe kaymakamımız da bu konuda çok duyarlı ve bize verdiği destekten dolayı kendilerine plaket takdim ediyoruz.” dedi. 

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise, "Kızıltepe ilçemiz gönüllü kan bağışçı bir ilçe 2 ayda bir kan bağışı TIR’ı geldiği gibi kurulan çadırlarda kan bağışı toplanıyor. Özel damla meslek lisemiz de kan bağışına destek verdi. Bu konuda bizim insanımız çok duyarlı bu plaketi Kızıltepe halkı adına alıyorum. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Kızıltepeli vatandaşların kan verme konusunda duyarlı olduklarını belirten Kızılay Kurum Hekimi Dr. Bülent Önel, “Günde ortalama 100 kan bağışı alıyoruz. Tabi kan bağışı başvuruları fazla. Başvuruların hepsi değerlendiriliyor. Kan değerleri muayeneden geçiriliyor uygun olanları alıyoruz." dedi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 16:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER